Menu
  English

  Dr. Canan Ziylan

  Senior onderzoeker & hogeschooldocent

  Canan Ziylan werkt sinds 2016 als senior onderzoeker bij Kenniscentrum Zorginnovatie en als hogeschooldocent bij de opleiding Verpleegkunde. Haar expertise ligt in interdisciplinaire samenwerking binnen de ouderenzorg. Deze kennis past ze toe in verschillende onderwijsonderdelen, zoals in de minor Leefstijl en Gezondheid, de minor Oncologie, het keuzevak Weet wat je eet en de kennislijn in de opleiding Verpleegkunde. Ook begeleidt ze afstudeeronderzoeken rondom verpleegkundige voedingszorg.

  In 2011 is Canan Ziylan afgestudeerd als voedingswetenschapper aan Wageningen University, met Public Health Nutrition als specialisme. Hier is ze in 2016 gepromoveerd met onderzoek dat zich richtte op het ontwikkelen van eiwitverrijkte maaltijden ter voorkoming van ondervoeding bij thuiswonende ouderen.

  Tussen 2016-2017 was ze betrokken bij het ontwikkelen van onderwijs voor persoonsgerichte, interdisciplinaire samenwerking in dementiezorg. Tussen 2018-2020 was ze projectleider van de Expertraad Onderwijs van de Stuurgroep Ondervoeding die als doel de structurele inbedding van ondervoedingsonderwijs in de mbo- en hbo-verpleegkundeopleidingen had. Tussen 2017-2021 was ze hoofdonderzoeker in de pilotstudie het NESTORE-project in Schiedam, gericht op technologische hulpmiddelen voor senioren. Daarnaast was ze hoofdonderzoeker bij de STIP-Methode, gericht op de integrale aanpak van probleemgedrag bij dementie.

  Momenteel is ze onder andere betrokken bij het living lab Better In Better Out, en een onderzoek naar Smaaksturing bij oncologie. Ook is ze sinds 2018 betrokken bij de interdisciplinaire aanpak van ondervoeding bij ouderen in verschillende wijken in Rotterdam: bij het Voedingspaspoort 010 en PLINT Ondervoeding. Ook is ze projectleider van VITALIS, een implementatieproject voor het ontwikkelen van transdisciplinair ondervoedingsonderwijs bij de opleidingen Diëtetiek, Fysiotherapie, Social Work, Sportkunde en Verpleegkunde.

  Volg Canan Ziylan

  op social media

  Project(en)

  Van Dr. Canan Ziylan

  Publicatie(s)

  Van Dr. Canan Ziylan