Menu Zoeken English

Dr. Canan Ziylan

Senior onderzoeker & hogeschooldocent

Canan Ziylan werkt sinds oktober 2016 als senior onderzoeker bij Kenniscentrum Zorginnovatie en als hogeschooldocent bij de opleiding Verpleegkunde. Haar expertise ligt in interdisciplinaire samenwerking binnen de ouderenzorg. Deze kennis past ze toe in verschillende onderwijsonderdelen, zoals in de minor Leefstijl en Gezondheid, de minor Gezond meedoen, de minor Oncologie, het keuzevak Weet wat je eet en de kennislijn in de opleiding Verpleegkunde. Ook begeleidt ze afstudeeronderzoek rondom verpleegkundige voedingszorg.

In 2011 is Canan Ziylan afgestudeerd als voedingswetenschapper aan Wageningen University, met Public Health Nutrition als specialisme. Hier is ze in 2016 gepromoveerd met onderzoek dat zich richtte op het ontwikkelen van eiwitverrijkte maaltijden ter voorkoming van ondervoeding bij thuiswonende ouderen. 

Tussen 2016-2017 was ze betrokken bij het ontwikkelen van onderwijs voor persoonsgerichte, interdisciplinaire samenwerking in dementiezorg. Tussen 2018-2020 was ze projectleider van de Expertraad Onderwijs van de Stuurgroep Ondervoeding die als doel de structurele inbedding van ondervoedingsonderwijs in de mbo- en hbo-verpleegkundeopleidingen had. Tussen 2017-2021 was ze hoofdonderzoeker in de pilotstudie het NESTORE-project in Schiedam, gericht op technologische hulpmiddelen voor senioren. 

Momenteel is ze sinds 2019 hoofdonderzoeker bij de STIP-methode, gericht op de integrale aanpak van probleemgedrag bij dementie. Daarnaast is ze sinds 2018 betrokken bij de interdisciplinaire aanpak van ondervoeding bij ouderen in verschillende wijken in Rotterdam.

Volg Canan Ziylan

op social media

Project(en)

Van Dr. Canan Ziylan

Publicatie(s)

Van Dr. Canan Ziylan

We gebruiken cookies voor analyse en marketing om de website te verbeteren.

Wijzig cookie-instellingen