Menu English

Dr. Marije Valenkamp

Senior onderzoeker

Marije Valenkamp is als senior onderzoeker/projectleider verbonden aan het lectoraat Vakmanschap Forensische zorg. Marije doet hier actie-onderzoek binnen de pilot Huis van Herstel in Twente, een gezamenlijk initiatief van de Penitentiaire inrichting (PI) Almelo en de drie Reclasseringsorganisaties (3RO).

Binnen de pilot Huis van Herstel  wordt nauw samengewerkt met de Twentse gemeenten. In het Huis van Herstel verblijven gedetineerden in de laatste fase van hun detentie. Zij krijgen extra zorg en begeleiding, omdat bij hen sprake is van complexe problematiek (lvb, verslaving, psychische problemen, relatieproblematiek). Met de extra zorg wordt gewerkt aan een veilige terugkeer naar de samenleving.

Het actie-onderzoek brengt de ervaringen, succesfactoren en knelpunten binnen de pilot in kaart. De opbrengsten dienen als bouwstenen voor de werkwijze en het benodigd vakmanschap binnen de pilot.

Achtergrondinformatie

Marije Valenkamp is orthopedagoog en is in 2011 gepromoveerd binnen de afdeling Kinder- en Jeugdpsychiatrie/psychologie van het ErasmusMC-Sophia. De titel van het promotieonderzoek is ‘Inperken Voorkomen’ en betreft de ontwikkeling en evaluatie van een methode om binnen leefgroepen het gebruik van vrijheidsbeperkende maatregelen (zoals afzonderen of vastpakken) te verminderen. Marije heeft ruime ervaring als adviseur, onderzoeker en methodiekontwikkelaar binnen de jeugdzorg, jeugdbescherming en jeugd- en volwassenen reclassering en zorg voor mensen met een lvb.

Marije is naast haar werk binnen het lectoraat als zelfstandige werkzaam op het gebied van methodiekontwikkeling en onderzoek. Zie voor meer informatie haar website.

Volg Marije Valenkamp

op social media

Project(en)

Van Dr. Marije Valenkamp
🍪

Welkom!
Wij maken gebruik van functionele en analytische cookies voor de werking van de website en het verbeteren van jouw gebruikerservaring. Wil je meer weten? Lees dan ook ons cookiebeleid.

Instellen