Menu English

Netta van 't Leven

Senior onderzoeker

Netta is werkzaam bij Kenniscentrum Zorginnovatie. Zij verdeelt haar tijd over de opleiding Ergotherapie en haar werk als onderzoeker bij het kenniscentrum.

Na haar masteropleiding (European master of Science of Occupational Therapy) werkte Netta mee aan projecten en onderzoek van de Kenniskring Transities in Zorg, een voorloper van Kenniscentrum Zorginnovatie. Deze projecten hebben als gemeenschappelijke noemer ‘ouderen’ en in het bijzonder ‘ouderen met dementie en mantelzorgers’, met kwalitatief onderzoek als rode draad. Ze maakt een vertaalslag naar het onderwijs om ook studenten voor te bereiden op zorg aan ouderen. Zij zet daarbij haar praktijkervaring in de ouderenzorg in, eerder in het verpleeghuis, recent vanuit een vrijgevestigde praktijk.

Promotieonderzoek 

 

Zij rondde in 2020 haar promotie af, met als onderwerp: Behoeften van mensen met dementie en mantelzorgers aan activerende interventies. Het onderzoek vond plaats vanuit Kenniscentrum Zorginnovatie en de afdeling klinische psychologie van de Vrije Universiteit Amsterdam. Benieuwd hoe Netta haar promotieonderzoek heeft ervaren? Lees hier haar interview. 

Praktische gesprekshulp

Op basis van de studies is een praktische gesprekshulp voor verwijzers ‘Actief blijven met dementie’ ontwikkeld. Voor geïnteresseerden is deze hier te downloaden van de website van Kenniscentrum Zorginnovatie.

Keuzevak

Netta geeft ook 2 keuzevakken, die ze heeft ontwikkeld in het project 'Samen werken aan betere dementiezorg door samen te leren'. 

  1. Creatief samenwerken aan passende zorg voor mensen met dementie
  2. Dementie, kijken naar mogelijkheden

 

Project(en)

Van Netta van 't Leven

Publicatie(s)

Van Netta van 't Leven
🍪

Welkom!
Wij maken gebruik van functionele en analytische cookies voor de werking van de website en het verbeteren van jouw gebruikerservaring. Wil je meer weten? Lees dan ook ons cookiebeleid.

Instellen