Menu English

Dr. Ada ter Maten-Speksnijder

Senior onderzoeker

Ada ter Maten-Speksnijder is verpleegkundige, gespecialiseerd in onderwijs en onderzoek. Sinds 1997 werkt zij als hogeschooldocent bij diverse opleidingen van het Instituut voor Gezondheidszorg van Hogeschool Rotterdam.

Ada ter Maten-Speksnijder ontwikkelde met Prof. Dr. M. Grypdonck, Dr. A. Pool en docenten van de Masteropleiding Advance Nursing Practice de onderwijsmethode Reflectieve Casestudie. Het kenmerk van hoger opgeleiden is dat zij kritisch kunnen nadenken over de juistheid van het eigen professionele handelen, vooral in het licht van de consequenties die het eigen handelen kan hebben voor anderen. Ada onderzocht voor haar promotieonderzoek de leermogelijkheden van deze methode.

Voor het onderwijs over wetenschappelijk onderzoek bewerkte zij het boek 'Verpleegkundige onderzoeksvaardigheden' voor de Nederlandse markt en schreef hierin een nieuw hoofdstuk over praktijkgericht onderzoek.

Promotieonderzoek

De vraagstelling van dit onderzoek is: Op welke wijze geven nurse practioners (verpleegkundig specialisten) vorm hun professionele verantwoordelijkheid in de beroepspraktijk? Ada ter Maten-Speksnijder promoveerde op 13 september 2016.

Minors

Betrokken bij de volgende minors

Project(en)

Van Dr. Ada ter Maten-Speksnijder

Publicatie(s)

Van Dr. Ada ter Maten-Speksnijder
🍪

Welkom!
Wij maken gebruik van functionele en analytische cookies voor de werking van de website en het verbeteren van jouw gebruikerservaring. Wil je meer weten? Lees dan ook ons cookiebeleid.

Instellen