Menu
  English

  Eline Bouwman

  Docent-onderzoeker

  Sinds 2017 is Eline Bouwman werkzaam binnen het Instituut voor Sociale Opleidingen waar ze is begonnen als pedagogiekdocent. Voorafgaand aan deze aanstelling heeft ze ruim twaalf jaar in de verstandelijke gehandicaptenzorg gewerkt, waar ze nog steeds affiniteit mee heeft. Binnen het kenniscentrum is Eline betrokken bij het lectoraat ‘Ondersteuningsbehoeften; levenslang & levensbreed’.

  Op dit moment is Eline betrokken bij het lectoraat ‘Ondersteuningsbehoeften: Levenslang & Levensbreed’. Eline is pedagoog en is vanuit die invalshoek betrokken bij de vraag welke ondersteuningsbehoefte deze ouders hebben met betrekking tot de opvoeding van hun kinderen. Om hier meer kennis over op te doen schrijft Eline momenteel een promotievoorstel, met als doel een passende interventie te ontwikkelen. Naast haar rol als trainee is ze ook betrokken bij de ontwikkeling van het profiel Zorg, een van de drie profielen binnen de opleiding Social Work.

  In 2014 heeft ze de minor (L)VB ontwikkeld en is daar de vanaf 2015 coördinator van geweest. Op dit moment verzorgt ze lessen binnen de minor. Ook heeft ze samen met collega’s van het Instituut voor Gezondheidszorg een keuzevak ontwikkeld omtrent mensen met een beperking, waarin beide invalshoeken samenkomen (medisch en agogisch).

  Achtergrond

  Na eerst jaren in de gehandicaptenzorg te hebben gewerkt is Eline als deeltijdstudent de opleiding pedagogiek gaan volgen, waarna ze direct een baan aangeboden kreeg als docent. Als snel werd ze betrokken bij het ontwikkelen van onderwijs en kwam ze terecht in de curriculumcommissie. In de eerste jaren als docent heeft Eline de Masteropleiding Stadspedagogiek en de opleiding Didactiek afgerond. Naast haar docentschap heeft ze zich altijd verbonden aan de gehandicaptenzorg, door onder andere mee te denken binnen Vilans over kennisbundels met betrekking tot Niet Aaangeboren Hersenletsel.

  Promotieonderzoek

  Het promotieonderzoek van Eline richt zich op het ontwikkelen van een systemische interventie (gebaseerd op protectieve factoren), gericht op ouders met een lichamelijke beperkingen of chronische aandoening en hun kind(eren). Met als doel het voorkomen/reduceren van internaliserend gedrag en stress bij kinderen door het vergroten van hun ontwikkelruimte ruimte en het leren aangaan van helpende vriendschappen.

  Volg Eline Bouwman

  Op social media

  Project(en)

  Van Eline Bouwman

  Publicatie(s)

  Van Eline Bouwman