Menu Zoeken English

Dr. Joan Verhoef

Hoofddocent Evidence-Based Care

Sinds september 2012 is Joan Verhoef hoofddocent Evidence-Based Care en zowel betrokken bij de opleiding Ergotherapie als bij Kenniscentrum Zorginnovatie. Momenteel is zij verantwoordelijk voor het afstuderen binnen de opleiding Ergotherapie en begeleidt studenten bij hun afstudeeronderzoek.

Joan Verhoef is in 1984 afgestudeerd als ergotherapeut aan de Revalidatie Academie Hoensbroek. In 1997 heeft zij een studie Bewegingswetenschappen aan de Vrije Universiteit in Amsterdam afgerond. Zij heeft als ergotherapeut gewerkt in verpleeghuis Mariaoord in Rosmalen, verpleeghuis Sint Camillus in Roermond en het Leids Universitair Medisch Centrum.

Sinds 1995 is Joan werkzaam bij de opleiding Ergotherapie aan Hogeschool Rotterdam, waar zij functies van docent, onderwijscoördinator en docent/onderzoeker heeft vervuld. Bij de opleiding Ergotherapie heeft zij vanaf 2001 onderwijs over evidence-based practice ontwikkeld en geïmplementeerd. De ontwikkeling van dit onderwijs heeft geresulteerd in de boeken 'Evidence-based practice voor paramedici' en 'Evidence-based practice voor verpleegkundigen', waarvan zij samen met lector Chris Kuiper deel uitmaakte van de redactie. Daarbij is Joan vanaf de aanvraag en oprichting in 2000 betrokken bij het lectoraat Arbeid en Gezondheid en sinds die tijd deels werkzaam als onderzoeker bij dit aandachtsgebied. 

Ook is Joan betrokken bij landelijke projecten van de opleidingen Ergotherapie, zoals het formuleren en publiceren van de beroepscompetenties ergotherapie (2007, 2013) en daarvan afgeleide beheersniveaus (2014), de 'body of knowledge en skills ergotherapie' (2013), 'borging van het landelijk eindniveau' (2014). Daarnaast is Joan lid van de Raad van Toezicht van Ergotherapie Nederland, de beroepsvereniging voor ergotherapeuten.

Promotie

In 2006 is zij gestart met de opzet van een promotieonderzoek naar de arbeidsparticipatie van (jong)volwassenen met een chronische fysieke aandoening. Binnen dit onderzoek is een interventie ontwikkeld en geïmplementeerd (TraJect: aan het werk?!) om jongvolwassenen met een lichamelijke beperking als gevolg van een chronische aandoening te begeleiden naar werk. 

Project(en)

Van Dr. Joan Verhoef

Publicatie(s)

Van Dr. Joan Verhoef

We gebruiken cookies voor analyse en marketing om de website te verbeteren.

Wijzig cookie-instellingen