Menu English

Mark van Houwelingen

Oud-medewerker

Mark van Houwelingen doet een promotieonderzoek naar de effectiviteit van onderwijs in gecijferdheid aan pabostudenten, specifiek wordt gefocust op interactie tussen docent en pabostudent.

Beschrijving

Mark is sinds 2007 opleidingsdocent rekenen-wiskunde op de lerarenopleiding basisonderwijs (pabo) van de Hogeschool Rotterdam. Bij de pabo verzorgt hij gecijferdheid-, en rekendidactiekcursussen en begeleidt hij studenten in hun studieloopbaan, stage en afstudeeronderzoek. Daarnaast is hij intern coach bij het IVL. Hij is sinds maart 2013 verbonden aan Kenniscentrum Talentontwikkeling waar hij zijn promotieonderzoek doet.

Promotieonderzoek

In het promotieonderzoek wordt gefocust op interactie in het onderwijs in gecijferdheid tussen docent en pabostudent, aangezien daarmee volgens Slavin en Lake (2008), en het rapport van de KNAW (2009) de hoogste opbrengsten worden verwacht. Daarnaast wordt de effectiviteit van een deductieve en inductieve aanpak bij die interactie gemeten.

Project(en)

Van Mark van Houwelingen

Publicatie(s)

Van Mark van Houwelingen
🍪

Welkom!
Wij maken gebruik van functionele en analytische cookies voor de werking van de website en het verbeteren van jouw gebruikerservaring. Wil je meer weten? Lees dan ook ons cookiebeleid.

Instellen