Menu English

Over de lector

dr. Mariëlle Theunissen

Mariëlle Theunissen is onderwijskundige en voltooide haar doctoraal opleiding Onderwijskunde aan de Radboud Universiteit in Nijmegen. In 1995 promoveerde zij op een proefschrift naar samenwerking tussen onderwijsorganisaties. Tijdens en na haar promotie werkte Mariëlle als lerarenopleider aan de lerarenopleiding van de Radboud Universiteit Nijmegen en Hogeschool Rotterdam. Tevens is zij betrokken bij de ontwikkeling van de Opleidingsschool Haaglanden. 

Consultancy

Projecten van het lectoraat binnen Hogeschool Rotterdam
  • Voorbereiding van de visie van het Instituut voor Lerarenopleidingen op het opleiden van leraren.
  • Leiding geven aan het proces van uitwerking van de bekwaamheidseisen voor het Instituut voor Lerarenopleidingen. 

Netwerken

waar het lectoraat Samen Opleiden bij betrokken is
  • Lid lectorenplatform Studio 21 C Skills
    Studio 21CS is een platform voor onderzoek naar 21st century skills met als doel het werk van professionals – nu en in de toekomst - te verbeteren. Studio 21CS is een ontmoetingsplek om complexe vraagstukken gezamenlijk aan te pakken. Onderzoekers komen met partners uit de beroepspraktijk bij elkaar tijdens gezamenlijke werkplaatssessies. Hier werken ze intensief samen aan nieuwe benaderingen voor maatschappelijke uitdagingen. Alle deelnemers dragen vanuit hun expertise bij aan (gedeelde) kennis en oplossingen. Daarnaast werkt het platform aan een gezamenlijke onderzoeksagenda op het thema 21st century skills
  • Lid Landelijk Netwerk Lectoren van de Lerarenopleidingen (NLL)
    Het Netwerk Lectoren Lerarenopleidingen is een netwerk van lectoren die intensief betrokken zijn bij de inrichting van het curriculum van de lerarenopleidingen en het beleid rondom de lerarenopleidingen en de beroepsgroep van lerarenopleiders. De leden van het netwerk zijn afkomstig uit verschillende hogescholen en betrokken bij opleidingsprogramma’s en netwerken rond het basisonderwijs, voortgezet onderwijs en middelbaar beroepsonderwijs.
  • Lid Regionaal Netwerk Onderzoeksnetwerk Samen opleiden Zuid (OnS-Zuid)
  • Theunissen is lid van de Klankbordgroep van lectoren van de NRO. De Klankbordgroep adviseert de NRO over de voorbereiding en uitvoering van het beleid en de activiteiten. 

🍪

Welkom!
Wij maken gebruik van functionele en analytische cookies voor de werking van de website en het verbeteren van jouw gebruikerservaring. Wil je meer weten? Lees dan ook ons cookiebeleid.

Instellen