Menu English

Fred Sepp

Docent-onderzoeker

Fred Sepp is binnen het kenniscentrum als onderzoeker betrokken bij het onderzoek Knap'RZ, onder leiding van lector Paul van der Aa.

Bij het Instituut Sociale Opleidingen is Fred Sepp sinds 2011 werkzaam en momenteel betrokken bij de bachelor jaar 1-2 van de opleiding Social Work als docent, lid van de toetscommissie en ontwikkelaar bij het keuze-onderwijs. Tevens is hij betrokken (geweest) bij de eindbeoordeling van het afstuderen en de bachelorproef. Tenslotte is hij bij de Master Pedagogiek beheerder en uitvoerder van de cursus 'Transities in Jeugdbeleid en samenleving'. In al deze rollen is het verbinden van theoretische kennis over inclusie en arbeidsparticipatie met praktische inzichten vanuit dit onderzoek van grote waarde.

Fred Sepp studeerde in 2004 af als politicoloog aan de Universiteit van Amsterdam. Hierna heeft hij aan de Erasmus Universiteit het schakelprogramma en de sociologie-master Grootstedelijke Vraagstukken en Beleid gedaan en in 2008 afgerond. Sindsdien heeft hij in verschillende functies aan de Erasmus Universiteit, de Avans Hogeschool en Hogeschool Rotterdam lesgegeven. Ook heeft hij ervaring bij verschillende lectoraten opgedaan en bijgedragen aan onderzoek. Zo was hij van 2010-2012 betrokken bij onderzoek naar fysieke en sociale veiligheid in de openbare ruimte door middel van de ontwerpprincipes 'Crime Prevention Through Environmental Design' vanuit het Expertisecentrum Veiligheid van Avans. Ook heeft hij in 2015 en 2016 bijgedragen aan onderzoek vanuit de Wmo Werkplaats Sociaal Domein Zuid Holland Zuid, resulterend in de publicatie van het hoofdstuk 'Nieuwe hoop op Zuid' met David ter Avest in de bundel 'Lerende Sociale Professionals' (2015).          

Over het onderzoek Knap'RZ
Het onderzoek richt zich op het project 'Samen voor Zuid', een gemeentelijk programma dat  gericht is op verbeteren van de dienstverlening aan werkzoekenden in de wijken Charlois, Feijenoord en IJsselmonde. Samen met de Erasmus Universiteit en Seor wordt enerzijds onderzocht hoe dit programma in de praktijk vorm krijgt en worden anderzijds leer- en innovatieprocessen in de uitvoering van ‘Samen voor Zuid’ ondersteund en bevorderd met behulp van wetenschappelijke inzichten.       

Project(en)

Van Fred Sepp

Publicatie(s)

Van Fred Sepp
🍪

Welkom!
Wij maken gebruik van functionele en analytische cookies voor de werking van de website en het verbeteren van jouw gebruikerservaring. Wil je meer weten? Lees dan ook ons cookiebeleid.

Instellen