Menu English

Drs. Marja Poulussen

Hoofddocent

Van 2012 tot 2020 was Marja Poulussen werkzaam bij Kenniscentrum Talentontwikkeling als hoofddocent/ onderzoeker en betrokken bij onderzoeks- en onderwijsontwikkelingsprojecten voor aanstaande leraren in het mbo. Sinds 2020 is zij Hoofddocent bij Instituut voor Lerarenopleidingen, cluster Mens en Maatschappijvakken en vooral betrokken bij de implementatie van praktijkgericht onderzoek in het onderwijs. Verder is ze voorzitter van de curriculumcommissie van het generieke deel van het curriculum (Samen Opleiden).

In studiejaar 2021-2022 heeft Marja samen met Mark Aarts en Rosa Veldman het experiment ‘Atelier Inclusief Curriculum’ ontwikkeld en uitgevoerd in WERKplaats Inclusieve Pedagogiek en Didactiek. Daaruit vloeit het experiment ‘Studentcoaches’ voort dat ze uitvoert samen met Marjolijn Schouten, waarin studenten nog meer betrokken worden in het vormgeven van inclusief onderwijs. Marja is daarnaast adviseur bij WERKplaats Inclusieve Pedagogiek en Didactiek.

“Toen ik deelnam aan het experiment Atelier Inclusief Curriculum kwamen mijn medestudenten en ik erachter dat we helemaal niet zo inclusief waren. Als je iemand tegenkomt, heb je meteen een beeld. Wij hebben geleerd om verder te kijken dan die blinde vlek en kritisch te blijven kijken naar onszelf. Deze les neem ik mee naar mijn onderwijspraktijk.” Nada Belkadi, student Lerarenopleiding Geschiedenis

Project(en)

Van Drs. Marja Poulussen

Publicatie(s)

Van Drs. Marja Poulussen
🍪

Welkom!
Wij maken gebruik van functionele en analytische cookies voor de werking van de website en het verbeteren van jouw gebruikerservaring. Wil je meer weten? Lees dan ook ons cookiebeleid.

Instellen