Menu English

Niels Netten

Docent-onderzoeker

Niels Netten is docentonderzoeker bij het Kenniscentrum Creating010. Niels is actief binnen het project Data Driven Society. Daarbinnen voert Niels onderzoek uit naar transparantie van algoritmen, profiling en (big) data analytics. Hij begeleidt daarnaast ook promovendi.

Niels is sinds september 2016 actief binnen het Kenniscentrum Creating010.

Niels is afgestudeerd in informatica aan de Universiteit Leiden (2004) en gepromoveerd in data mining / machine learning aan de Universiteit van Amsterdam (2015). Tijdens zijn promotie heeft Niels ook gewerkt in het bedrijfsleven als business- en software engineer. Naast zijn huidige werkzaamheden als onderzoeker bij Creating 010, werkt hij als wetenschappelijk medewerker van de afdeling Statistische Informatievoorziening en Beleidsanalyse (SIBa) bij het Wetenschappelijk Onderzoek- en Documentatiecentrum (WODC) binnen het ministerie van Justitie en Veiligheid. Hij publiceert en geeft regelmatig presentaties op het gebied van e-government en (big) data analytics, en hij is lid van de programmacommissie van ICEGOV. Hij is sinds juli 2018 ook vennoot in een bedrijf dat trainingen geeft op het gebied van (big) data analytics.

Project(en)

Van Niels Netten

Publicatie(s)

Van Niels Netten
🍪

Welkom!
Wij maken gebruik van functionele en analytische cookies voor de werking van de website en het verbeteren van jouw gebruikerservaring. Wil je meer weten? Lees dan ook ons cookiebeleid.

Instellen