Menu English

Openbare les Gijsbert Korevaar

Op 31 januari 2023 vond de openbare les plaats van Gijsbert Korevaar, lector Circulaire Energietransitie. Tijdens de les werd een documentaire getoond waarin hij zijn onderzoeksprogramma voor de komende jaren toelicht. Ook werd de bij zijn openbare les behorende publicatie gepresenteerd.

Terugkijken

De openbare les bestond uit een introductie door lector/dagvoorzitter Kees Machielse, het vertonen van Gijsberts documentaire, een vraag- en antwoordsessie met het aanwezige publiek en de officiële installatie door Ron Bormans, voorzitter van het College van Bestuur van Hogeschool Rotterdam. Je kunt de openbare les hier in zijn geheel terugkijken:

De documentaire is verderop op deze pagina ook los te bekijken.

Circulaire energietransitie

Hoe vindt Nederland een weg uit de energiecrisis en grondstoffencrisis? De energietransitie en de circulaire economie zijn beide grote maatschappelijke vraagstukken die een heel andere manier van kijken vragen van onderzoekers en docenten. De combinatie van de twee thema's behoeft extra aandacht, omdat een duurzame energievoorziening niet vanzelf leidt tot circulariteit van de energiematerialen. Daarbij komt dat een circulaire economie een heel andere energievraag kent, waarbij het de uitdaging zal zijn om deze energievraag te laten landen in een duurzame energietransitie.

Essentiële symbiose

In zijn documentaire laat Gijsbert de sterke onderlinge afhankelijkheid zien tussen de energietransitie en het circulair omgaan met grondstoffen. Hij gaat hierover in gesprek met Diederik Jaspers (CE Delft), Walter Legerstee (HR), Marit van Lieshout (HR) en Ester van der Voet (Universiteit Leiden).

Duurzame toekomst

Gijsbert gaat zijn ervaring en kennis gebruiken om bedrijven en overheden in en rond Rotterdam te laten zien hoeveel méér we nog kunnen bereiken door onze mooie stad en haven klaar te maken voor een duurzame toekomst. Met zijn expertise hoopt hij een bijdrage te kunnen leveren aan de verduurzaming van de industrie en aan het onderzoek en onderwijs van de hogeschool.

🍪

Welkom!
Wij maken gebruik van functionele en analytische cookies voor de werking van de website en het verbeteren van jouw gebruikerservaring. Wil je meer weten? Lees dan ook ons cookiebeleid.

Instellen