Menu English

Dr. ir. Gijsbert Korevaar

Lector Energietransitie

Gijsbert Korevaar is sinds 1 september 2021 voor twee en halve dag per week lector op het gebied van energietransitie en circulaire economie. Hij studeerde Scheikundige Technologie aan de TU Delft van 1992-1998.

Zowel de energietransitie als de circulaire economie zijn grote maatschappelijke bewegingen die een heel andere manier van kijken vragen van onderzoekers en docenten. De combinatie van de twee thema’s behoeft extra aandacht, omdat een duurzame energievoorziening niet vanzelf zal leiden tot circulariteit van de energiematerialen. Daarbij komt dat de circulaire economie een heel andere energievraag zal gaan opleveren, waarbij het de uitdaging zal zijn om deze energievraag tevens te laten landen in een duurzame energietransitie. Ik wil me vooral opstellen als een verbinder van deze twee thema’s en daarbij in eerste instantie de circulariteit van energiematerialen benadrukken.


Naast dit lectoraat is hij als universitair docent werkzaam bij de TU Delft. Hij rondde in 2003 zijn proefschrift af met als titel ‘Design of Sustainable Processes and Products’. Sindsdien heeft hij gepubliceerd over en onderzoek gedaan naar onder andere de warmtetransitie, duurzame bedrijventerreinen, industriële symbiose, terugwinning van grondstoffen uit afvalwater en complexiteitsvraagstukken rond duurzaamheid en bestuur. Gijsbert is intensief betrokken bij de opstart van en geeft leiding aan het Delft Circularity Lab en was van 2004-2012 mede-initiatiefnemer en opleidingsdirecteur van de MSc opleiding Industrial Ecology. Met zijn expertise hoopt hij een bijdrage te kunnen leveren aan de verduurzaming van de industrie, van het onderzoek aan de hogeschool en binnen het onderwijs. Gijsbert wil zich binnen de Hogeschool Rotterdam inzetten om mijn ervaring en kennis te gebruiken om bedrijven en overheden in en rond Rotterdam te laten zien hoeveel meer we nog kunnen bereiken om deze mooie stad en haven klaar te maken voor een duurzame toekomst.

🍪

Welkom!
Wij maken gebruik van functionele en analytische cookies voor de werking van de website en het verbeteren van jouw gebruikerservaring. Wil je meer weten? Lees dan ook ons cookiebeleid.

Instellen