Menu English

Björn Rietdijk

Promovendus

Björn Rietdijk is onderzoeker bij het Kenniscentrum Business Innovation. Hij houdt zich bezig met strategisch management en innovatie en voornamelijk gericht op dynamic capabilities en innovatievermogen. Björn is betrokken bij het Get Smart project wat onderzoek doet naar het innovatievermogen van zes vooraanstaande bedrijven binnen de Rotterdamse maakindustrie. Hij houdt zich voornamelijk bezig met de onderzoekslijn binnen het Get Smart project.

Meer informatie

Björn Rietdijk

Over de promovendus

Momenteel doet Björn Rietdijk in zijn promotietraject onderzoek naar hoe mkb-maakbedrijven zich over tijd digitaal transformeren. Hierbij kijkt hij naar hoe bedrijven omgaan met tegenstrijdigheden, dilemma’s en paradoxen over tijd op het gebied van logica’s(cognitie) en business modellen.                

Daarnaast is Björn hoofdonderzoeker binnen het lopende SIA Raak MKB project Industry4.0@YourService. Binnen dit project wordt onderzoek gedaan naar hoe mkb bedrijven in de maakindustrie hun business model kunnen innoveren richting een servitization business model? De nadruk ligt hierbij op het onderzoeken van belemmeringen die bedrijven weerhouden richting een servitization business model als ook het onderzoeken van interventies om deze belemmeringen weg te nemen.

Achtergrond

Björn is bedrijfskundige en studeerde in 2018 voor zijn Master Business Administration (Strategie) af aan de Universiteit van Amsterdam op de onderwerpen individueel dynamisch vermogen, positieve emoties en veranderingsbereidheid. Na zijn studie is hij gaan werken als onderzoeker bij het Kenniscentrum Business Innovation. In deze rol is Björn vervolgens betrokken geraakt bij het uitvoeren van het SIA Raak MKB project Get Smart wat onderzoek deed naar het innovatievermogen van zes vooraanstaande Rotterdamse bedrijven in de maakindustrie.                                                                                                        

Promovendus

De onderzoeken die Björn uitvoert vanuit zijn promotieonderzoek en vanuit SIA Raak mkb projecten vallen onder de onderzoekslijnen: Leiderschap en Digitalisering

Verbinding met het onderwijs

Björn werkt samen met de opleidingen Bedrijfskunde, Global Marketing & Sales en Finance als afstudeerbegeleider, onderwijscase schrijver en als sparringpartner omtrent onderwijsvernieuwing

Als onderzoeker is Björn betrokken als expert en begeleider bij de Minor Business Transformation in een Digitale Economie

 

“Ik wil het thema Leiderschap en digitalisering binnen het mkb graag samen met docenten, studenten en mkb-ers onderzoeken en vernieuwen.”

Björn Rietdijk Promovendus

Kennisclips

Van Björn Rietdijk

Volg de Promovendus

Op social media

Project(en)

Van Björn Rietdijk

Publicatie(s)

Van Björn Rietdijk
🍪

Welkom!
Wij maken gebruik van functionele en analytische cookies voor de werking van de website en het verbeteren van jouw gebruikerservaring. Wil je meer weten? Lees dan ook ons cookiebeleid.

Instellen