Menu Zoeken English

'Samen werken aan een betere aansluiting vo-ho

thema ‘Ontmoet elkaar’

Tweede online werkconferentie van dit studiejaar in het kader van het Samenwerkingsverband ‘Samen werken aan een betere aansluiting vo-ho’ met als thema ‘Ontmoet elkaar’.

Het programma bestaat uit een plenair deel en je hebt de keuze uit een groot aantal deelsessies. 

Terugblik 

Tijdens de schoolleiders-/managersbijeenkomst in september stonden de bestuurlijke ambities ten aanzien van aansluiting vo-ho centraal. In oktober konden de deelnemers bij de werkconferentie kennismaken met het Pre Academic Programme van de Erasmus Universiteit Rotterdam en vertelden studenten hoe zij dit studiejaar de overstap van vo naar ho hebben ervaren.  Dit keer presenteert Claudia Gomes, onderzoeker bij Hogeschool Rotterdam, de belangrijkste factoren voor studiesucces. 

Programma 

Het programma ziet er als volgt uit: 

14.25-14.30 uur: inloop 

14.30-14.45 uur: welkom en samenwerkingsverband vo-ho in een notendop  
We nemen je mee in het verhaal van het samenwerkingsverband vo-ho, mocht je het Plan van Aanpak 2020-2021 hebben gemist. - Carla Spek en Ellis Wertenbroek   

14.45-15.15 uur: Het belang van ‘sense of belonging’ voor studiesucces  
Het eerste studiejaar kan worden gezien als een rite de passage, waarbij studenten hun weg en hun plek in de nieuwe studieomgeving moeten zien te vinden. Tijdens de eerste honderd dagen in de nieuwe opleiding doorloopt een student een gehele onderwijsperiode en wordt duidelijk of er op sociaal en academisch vlak een match is. Het aantal studenten dat in het eerste semester uitvalt neemt toe. Claudia Gomes, onderzoeker bij Hogeschool Rotterdam en auteur van de publicatie ‘I belong here’ - Student Sense of belonging en de relatie met studentsucces (2020), presenteert de belangrijkste factoren voor studiesucces.  

15.15-15.30 uur: introductie deelsessies 

15.30-17.00 uur: deelsessies inclusief korte pauze en afsluiting 
Na het plenaire deel heb je de keuze uit zes deelsessies. Je kunt je aanmelden voor ‘Heel Rotterdam leest!’ en de verdiepende sessie van sense of belonging, waarin de rol van de docent uitgediept wordt. Je kunt aan de slag gaan met de leerlijn LOB en coachende vaardigheden en er wordt een workshop aangeboden over de activiteiten ter vergroting van het welzijn van onze studenten. De werkgroep Wiskunde besteedt aandacht aan de vakkenstructuur en tijdens de deelsessie van Ho-vaardigheden wordt het vaardighedenraamwerk en de Leerlingenhandleiding PWS besproken.  

Ben je op zoek naar inspiratie en goede ideeën als het gaat om het voorbereiden van havisten en vwo-leerlingen op de overstap naar het ho? Doe je graag nieuwe inzichten op om het studiesucces van havisten en vwo’ers in het hbo en wo te vergroten? Wil je graag je collega’s van de andere scholen in het samenwerkingsverband ‘Samen werken aan een betere aansluiting vo-ho’ ontmoeten? Meld je dan aan! 

Aanmelden en meer informatie over deelsessies  

Je kunt je HIER voor deze onlinebijeenkomst aanmelden. Daar staat ook meer informatie over de deelsessies. De link om deel te nemen aan de bijeenkomst wordt tijdig naar alle aanmelders verzonden.  

Aanvullende opmerking  

Om betrokkenen bij het samenwerkingsverband vo-ho de gelegenheid te bieden het uitgebreide programma te bekijken en achteraf terug te zien, nemen we de bijeenkomst op.   

Contact

Programmaleiders ‘Samen werken aan een betere aansluiting vo-ho’:
c.a.spek@hr.nl en e.j.m.wertenbroek@hr.nl . 

www.aansluiting-voho010.nl 

We gebruiken cookies voor analyse en marketing om de website te verbeteren.

Wijzig cookie-instellingen