Menu Zoeken English

Inspiratieavond Masteropleidingen

Donderdagavond 30 januari 2020

Graag nodigen wij jou uit voor de eerste inspiratieavond van de masteropleidingen Begeleidingskunde, Management en innovatie, Pedagogiek en Leren en Innoveren.

Op deze avond staat vernieuwing in het onderwijs centraal. Gastspreker is Sjef Drummen. Hij ontwikkelde samen met zijn Co-Founders “Agora”. Dit oud-Griekse woord betekent plein en staat als vernieuwingsschool voor een radicaal andere manier te vinden om kinderen over de wereld om hen heen te laten leren.

Het concept berust op drie pijlers:

  • kinderen zijn van nature nieuwsgierig en willen graag leren, de school hoeft dat alleen maar te ondersteunen;
  • leren kan overal plaatsvinden. “De wereld is het plein”;
  • en een school functioneert als een “plein dat verbindt”. Er wordt niet meer gedacht in strikt te onderscheiden domeinen als thuis, straat, school en virtueel.

In de masterclass zal Sjef inzoomen op zijn idealen, hoe hij deze heeft weten te realiseren en waarom het nog altijd verder groeit. Daarna gaat hij in gesprek met onderwijsvernieuwers uit Rotterdam: de oprichters van Stichting GROOS. Vanuit hun ervaring als onderwijsprofessional en als ouder willen zij onderwijs anders inrichten. Het huidige onderwijssysteem kent allerlei beperkingen en de leerlingen lijken steeds diverser te worden. Tijdens hun reis om hun idealen te verwezenlijken hebben zij zich onder andere door Agora laten inspireren. Nu komt het erop neer om vanuit hun visie en ideeën vanuit het niets een nieuwe leer- en ontwikkelcommunity op te bouwen voor kinderen en volwassenen, die hopelijk in augustus 2020 kan starten. Een gesprek over bergen en dalen, gewoon doen, zoeken naar wegen en kansen benutten. Daarbij wordt de zaal nadrukkelijk betrokken om zo ook elkaar te inspireren!


Het programma van deze avond is als volgt:

  • Inloop: 19.00 - 19.15 uur
  • Masterclass Sjef Drummen: 19.15 - 20.15 uur
  • Pauze: 20.15 - 20.30 uur
  • Innoveren hoe doe je dat? Dialoog: 20.30 - 21.15 uur
  • Borrel: 21.15 - 21.45 uur

Locatie en parkeren:

Hogeschool Rotterdam, Museumpark 40, Atrium (laagbouw) locatie

Deelnemen is gratis, maar in verband met het beperkte aantal plaatsen is vooraf aanmelden wel noodzakelijk. Je kunt je eenvoudig aanmelden door op de onderstaande link te klikken. Wil je vooraf al iets weten over Agora en Sjef Drummen? Neem dan een kijkje op www.onderwijskunstenaar.nl

Aanmelden kan tot en met 15 januari 2020. 

We gebruiken cookies voor analyse en marketing om de website te verbeteren.

Wijzig cookie-instellingen