Ga direct naar de content

Onderweg naar een Duurzame Havenstad

Kenniscentrum Duurzame HavenStad richt zich op het ontwikkelen van kennis, inzicht en oplossingen voor de transitie van Rotterdam naar een duurzame havenstad. Praktijkgericht onderzoek is het middel hiertoe. Weten hoe het kenniscentrum dit doet? Kom dan langs op 10 oktober.

Graag nodigen we je uit voor Onderweg naar een Duurzame HavenStad, hét evenement van Kenniscentrum Duurzame HavenStad op dinsdag 10 oktober 2017 van 12:00 tot 18:00 uur! Voor docenten en studenten is dit een mooie gelegenheid om te zien en te horen hoe onderzoek bij kan dragen aan onderwijs en in welke projecten het kenniscentrum actief is. Het kenniscentrum focust zich daarbij op kennisontwikkeling voor het beoogde werkveld van de studenten, zodat de ontwikkelde kennis van blijvende waarde is voor de opleidingen.Met onze partners in het werkveld willen we graag van gedachten wisselen over (toekomstige) samenwerking en het bestaande contact hernieuwen.

Er is een gevarieerd programma voor iedere onderzoekslijn van het kenniscentrum met openbare lessen en workshops waarbij multidisciplinair samenwerken centraal staat.

Wanneer en waar?

Onderweg naar een Duurzame Havenstad, dinsdag 10 oktober 2017, 12.00 - 18.00 uur.
Locatie: RDM Rotterdam, RDM-kade 59, 3089 JR Rotterdam 

Algemeen programma

 • 12:00 uur - 13:00 uur  Ontvangst en netwerklunch
 • 13:00 uur - 14:00 uur  Plenair openingsprogramma met o.a.  Ari Deelder, schijver, radiomaker, filmregisseur en theatermaker
  'Hoe laten we de driehoek leven' door Liek Voorbij, directeur Kenniscentrum Duurzame HavenStad
 • 14:00 uur - 17:00 uur  Gevarieerd programma van alle onderzoekslijnen van het kenniscentrum en o.a.:

  Openbare les lector Hans van den Broek "Techniek is belangrijk, maar het zijn de mensen die het verschil maken: de relevantie van Human Factors voor maritieme automatisering"

  Openbare les lector Marit van Lieshout "Veranderingen in de procesindustrie"

  Openbare les lector Ron van Duin "Slim bewegen tussen havens en steden"

  Openbare les lector Haico van Nunen "#Duurzaam renoveren, hoe het wonen stap voor stap duurzaam wordt"

 • 17:00 uur - 18:00 uur Netwerkborrel

Meer weten en aanmelden


Bekijk het volledige programma. En meld je aan

We gebruiken cookies om de website te verbeteren.