Menu English

Hogeschool Rotterdam komt tegemoet aan behoefte aan extra voorzieningen stilteruimte

14 februari 2019

In de afgelopen maanden heeft er binnen Hogeschool Rotterdam een verkenning plaatsgevonden naar de wenselijkheid van eventuele uitbreiding van het aantal stilteruimtes. Aanleiding voor deze verkenning is de discussie die vorig jaar maart is ontstaan na de sluiting van een informele ruimte op de locatie Academieplein. Medio 2018 heeft het CvB externe adviseur Halil Karaslaan en directeur Erwin van Braam gevraagd om op grond van gesprekken met studenten en medewerkers een advies uit te brengen.

Draagvlak groot 

Uitkomst van deze verkennende gesprekken is dat het draagvlak voor de huidige functie van de stilteruimtes én de specifieke wijze waarop deze zijn ingericht, groot is. De adviseurs concluderen dat er behoefte is aan meer fysieke ruimte voor rust en bezinning binnen de hogeschool. “Met de uitbreiding naar drie multifunctionele stilteruimtes op verschillende locaties verspreid door de stad, denken we in voldoende mate in deze behoefte te voorzien”, zegt collegevoorzitter Ron Bormans. Het bestuur volgt daarmee niet het advies voor in totaal vier van dergelijke voorzieningen. 

Derde stilteruimte op locatie Academieplein 

Dit betekent concreet dat naast de bestaande stilteruimte op locatie Museumpark, een vervangende ruimte wordt ingericht op de locatie Kralingse Zoom. De reeds bestaande voorziening op die locatie is tijdelijk niet te gebruiken in verband met de sluiting van Bouwdeel C. Nieuw is de multifunctionele stilteruimte op de locatie Academieplein.

Neutrale, moderne inrichting 

Voor stilteruimtes gelden onverkort dezelfde huisregels en protocollen als voor de huidige op locatie Museumpark. Ook wordt gekozen voor dezelfde neutrale moderne inrichting om het multifunctionele karakter van de stilteruimte te benadrukken. Het beheer van de stilteruimtes wordt belegd bij de dienst Faciliteiten en IT (FIT) en dus niet bij de gebruikers zelf, zoals in het advies werd voorgesteld. 

Het zorgvuldig gebruik van de stilteruimtes zal periodiek worden geëvalueerd om de brede toegankelijkheid en neutraliteit te waarborgen.

Lees ook de brief over dit besluit aan de Centrale Medezeggenschapsraad.

Lees ook

🍪

Welkom!
Wij maken gebruik van functionele en analytische cookies voor de werking van de website en het verbeteren van jouw gebruikerservaring. Wil je meer weten? Lees dan ook ons cookiebeleid.

Instellen