Menu
    English

    Symposium 'Praktijkgericht onderzoek in de zorg voor Communicatie; zorgtechnologie en logopedie'

    27 november 2019

    Zorgtechnologie is niet meer weg te denken in de maatschappij, ook niet bij de logopedist. Wat heeft het werkveld voor behoeften op dit gebied?

    Van huiswerk via whatsapp tot een volledige telelogopedische behandeling, een training met behulp van biofeedback of het toepassen van lax vox; zorgtechnologie is breed toepasbaar en zeker ook te vinden in de logopedie. Hogeschool Rotterdam heeft zorgtechnologie als speerpunt en de opleiding Logopedie wil graag weten wat het werkveld voor behoeften heeft op dit gebied.

    De avond zal starten met een terugblik naar wat er afgelopen jaar is gedaan met de opbrengsten van de vorige bijeenkomst. Vervolgens zal zorgtechnologie in brede zin besproken worden door onderzoekers, docenten en studenten. Er zal gezorgd worden voor mogelijkheden voor interactie met het publiek.

    Accreditatie wordt aangevraagd bij het KP. Deelname aan de avond is gratis.

    Praktische informatie

    Programma

    18:00 - 18:45 Lichte maaltijd
    18:45 - 19:00

    Opening (Karin Neijenhuis, lector Zorg voor communicatie)
    De avond zal starten met een terugblik naar wat er afgelopen jaar is gedaan met de opbrengsten van de vorige bijeenkomst

    19:00 -  19:30

    Zorgtechnologie design it together (Linda Wauben, lector Zorgtechnologie)
    Zorgtechnologie heeft als doel het dagelijks leven leuker en makkelijker te maken voor zowel zorgnemers als zorgverleners. Maar om te bewerkstelligen dat zorgtechnologie dat ook kan waarmaken, is het belangrijk dat eindgebruikers deze zorgtechnologie (mede)ontwerpen, zij weten immers echt wat nodig is. Tijdens de presentatie toon ik voorbeelden van co-designprojecten uit de zorg

    19:30 - 19:45 Zorgtechnologie en logopedie.. waar blijven de logopedisten (Emile Verhage, docent logopedie)
    "Ik ben niet zo technisch!" of "Veel te veel gedoe!" of "Ja, daar ben ik toch niet voor opgeleid?!" Gewoon een paar kreten van studenten en collega's. Mentale remmen die ons misschien wel tegenhouden bij te dragen aan de ontwikkeling van ons vak en de kwaliteit van leven van onze cliënten. Of zijn we er wel mee bezig en mis ik het gewoon? Is mijn zorg onterecht? Met mijn presentatie zal ik proberen een wake up call te doen of er een te krijgen.
    19:45 - 20:00 Studenten laten zien hoe zij een zorgtechnologisch vraagstuk aanpakken
    20:00 - 20:15 Pauze
    20:15 - 21:00 Interactieve sessie
    Inventarisatie in subgroepen: waar loop jij nu tegenaan in de dagelijkse praktijk, waar je een ‘provisorische’ oplossing voor hebt bedacht, maar waar het eigenlijk beter kan?

     

    Datum 27 november 2019
    Locatie

    Hogeschool Rotterdam, Ruimte RS.02.116
    Rochussenstraat 198
    3015 EK Rotterdam