Menu
English

Bladmuziek maakt groen

Communication and multimedia design (CMD) studenten krijgen de opdracht ‘Vergroot het geluk in de Landbouwbuurt (Rotterdam-Zuid) door middel van groen’. Maar hoe vergroot je massaal geluk? Uit onderzoek in de buurt te doen zijn ze tot de conclusie gekomen dat het ontbrak aan een gezellige, openbare plek en dat in iedere cultuur muziek een verbindende factor is.

De Communication and multimedia design studenten koppelden ‘muziek’ met ‘groen’ en ‘geluk’ en zo ontstond Bladmuziek: een innovatieve en interactieve plantenbak die mensen samenbrengt door middel van muziek.

Wanneer je de geurende kruidenplantjes in de bak aanraakt, hoor je verschillende pianotonen. De bedoeling is dat mensen die elkaar niet kennen met elkaar in contact komen door samen muziek te maken. Samen met studenten van de opleidingen Communicatie en Creative media & game technologies (CMGT) bundelen ze hun krachten en kon het creatieve concept omgezet worden tot een daadkrachtig stukje technologie.

De studenten hopen dat Bladmuziek verder ontwikkeld kan worden en dat de bak uiteindelijk wordt gebruikt voor wat ‘ie is gemaakt. Namelijk het samenbrengen van (eenzame) mensen.

Ben jij ook iemand die ‘out of the box’ durft te denken en graag buiten de lijntjes kleurt? Kijk dan bij onze technische opleidingen want innovatie staat hier op nummer 1!  

🍪

Welkom!
Wij maken gebruik van functionele en analytische cookies voor de werking van de website en het verbeteren van jouw gebruikerservaring. Wil je meer weten? Lees dan ook ons cookiebeleid.

Instellen