Menu English

ESCBO (Electric Sports Car Build Off)

Siemens

Team HR GTZero (HR) heeft in 1 jaar een elektrische auto gebouwd in de co-creatie competitie (powered by Siemens)

Vraagstelling

Op initiatief van Siemens Nederland bouwden zeven teams van hogescholen en bedrijven tot de zomer van 2013 in competitieverband elektrische sportauto's. Vier hogescholen en drie partners gaan de strijd om de beste elektrische auto aan. De jury let niet alleen op innovatie en co-creatie, maar ook op veiligheid, actieradius en energieverbruik. Gedurende de bouwperiode (september 2012 – juni 2013) hebben de teams en de organisatie de buitenwereld vooral via social media (Facebook, Twitter en YouTube) op de hoogte gehouden van de vorderingen.

Aanpak

Hogeschool Rotterdam heeft deelgenomen met het Team HR GTZero. In verschillende teams hebben zo’n 50 studenten van de opleiding Autotechniek, aangevuld met enkele studenten Werktuigbouwkunde en Industrieel Product Ontwerpen zelfsturend het project gerealiseerd. Kernelementen van het succesvolle project waren: student centraal, compleet voertuigdenken, het engineeringproces, toepassing van kennis uit onderzoeksprogramma’s en het weer delen van de complete documentatie op een open kennisplatform en last but not least het optimaal gebruik maken van de mogelijkheden van de RDM Campus.

Resultaat

Het belangrijkste resultaat was de kracht van de belevenis waarbij energieke, zelfsturende en zelfbewuste studenten hun talenten optimaal konden inzetten en ontwikkelen in project waarbij met compleet voertuigdenken (sturen op tijd, geld en kwaliteit met het eindprodukt centraal) alle projectdoelstellingen zijn gerealiseerd. Het eindresultaat: een fraaie witte elektrische Burton met als enige van de 7 teams een RDW goedkeuring en dus een kenteken. Het succes van project is ook het succes van hechte band tussen opleidingsteam de HR-organisatie en ‘onze’ studenten. You'll never walk alone!

Duurzaam

  Dit project is duurzaam.

Opleiding(en)

  • Automotive

Type

Project

Begeleider(s)

R.M.M. Hogt