Menu English

Extra informatie

voor werkplekbegeleiders

Instructievideo 'Samen leren lesgeven in een duostage':

Achtergrond informatie

In de opleidingsscholen in regio Den Haag werken meerdere scholen (VO) en opleidingsinstituten samen. Binnen vier Haagse opleidingsscholen, nl. OSH, NOD Haaglanden, HOS en 4OLS, is voor het maken van lesopnames een Regeling Beeld- en Geluidsopnames in de klas van kracht; in deze Regeling hebben de Haagse scholenbesturen bepaald dat het niet aan een student is toegestaan om lesopnames in de klas te maken. Voor de lerarenopleiding is het echter wel vereist dat studenten voor toetsingsdoeleinden video opnames maken van hun functioneren in de klas. Om dit toch mogelijk te maken, heeft de betrokken schoolopleider (SO) /werkplekbegeleider (WPB) namens de student een IRiS Connect account in beheer. Deze SO/WPB maakt op dit account binnen de context van IRiS Connect de benodigde lesopnames voor de student, beheert deze en stelt ze beschikbaar voor video analyse (in bijzijn van de SO/WPB) en deelt de opnames met de betreffende instituutsbegeleider(s).

We merken dat ook andere opleidingsscholen (o.a. binnen OSR) steeds vaker Iris Connect gebruiken voor lesopnamen. Het beleid van de Hogeschool Rotterdam volgt ten aanzien van het filmen van lessen het beleid van de stageschool. Zorg dat je als stagiair op tijd informeert naar het schoolbeleid. Is op jouw school Iris Connect verplicht, bekijk dan één van onderstaande kennisclips om je te infomeren.

 

Wat is Iris Connect?

    • Algemene informatie:

    • Hoe maak je een opname met de Discovery KIT: 

  • Veilig online (screencapture) les opnemen met IRIS Connect:

 

Overige:

    • Opnames maken met eigen device:

  • Go Live met IRIS Connect:

  • Opzetten apparatuur, opnemen en beelden delen met je Instituutsbegeleider:

 

 

Waarom kan ik beelden alleen maar delen met licentiehouders?

Iris Connect is een veilig, afgesloten omgeving, waarin uitsluitend licentiehouders beelden van lessen kunnen bekijken. Het is immers niet de bedoeling dat derden opeens jouw lesopname kunnen zien. Afgesproken is dat lesopnamen in principe alleen maar bekeken worden door student en werkplekbegeleider. Voor coaching en beoordeling kan de werkplekbegeleider of student de beelden delen met de instituutsopleider. De daarvoor noodzakelijke licenties worden vanuit de Hogeschool Rotterdam beheerd door j.nuijt@hr.nl 

 

Technische informatie over het delen van beelden tussen licentiehouders

Scholen kunnen werken met eigen licenties en die zijn te koppelen aan de licentiehouders van de opleidingsinstituten. In principe zijn beelden van een HR student alleen maar te bekijken door een HR Instituutsopleider. Soms heeft de werkplekbegeleider van de HR student ook een ICLON student of TU student te begeleiden. Beelden zijn dan wel bij de juiste personen te krijgen, maar daarvoor zijn eerst koppelingen tussen de verschillende Instituten noodzakelijk. 

 

Meer informatie nodig?

Voor meer informatie of andere vragen over Iris Connect: 

contact@coachenreflect.nl of j.nuijt@hr.nl

Openbare les Lia Voerman - Animatie Hoge verwachtingen

 

🍪

Welkom!
Wij maken gebruik van functionele en analytische cookies voor de werking van de website en het verbeteren van jouw gebruikerservaring. Wil je meer weten? Lees dan ook ons cookiebeleid.

Instellen