Menu English

Instituut voor Engineering en Applied Science

Instituut voor Engineering en Applied Science (EAS) is een relevante speler in de regio als het gaat om hoger techniekonderwijs. Ruim 1900 gemotiveerde bachelorstudenten werken met innovatieve en frisse blik aan technische ontwerpen en oplossingen.

Toon:

Samenwerking op strategisch niveau is een belangrijke tendens in de techniekbranche, mede door de groeiende specialisatie van de technische beroepen. Ook op strategisch niveau gaan we meer samenwerkingsverbanden aan.

Samenwerkingsverbanden

Drie voorbeelden

ACE

Automotive Centre of Expertiseis een samenwerkingsverband tussen de Automotive instituten van Hogeschool Rotterdam, Hogeschool van Arnhem en Nijmegen, Fontys Hogescholen en het bedrijfsleven. Bedrijven kunnen vraagstukken bij ACE neerleggen, waar ACE studenten in samenwerking met het bedrijf, mee aan de slag gaan. ACE wordt mede gefinancierd door de ministeries van OCW en EL&I.

IHC Innovation Lab

IHC Merwede heeft in samenwerking met RDM-Campus en de minor Offshore & Constructions (Werktuigbouwkunde) het "IHC Innovation Lab" opgericht. Het doel is om samen met IHC een continue, praktijk gestuurde project-leerlijn te ontwikkelen waarin multi-disciplinaire innovatieve R&D projecten aangeboden worden. Deze sluiten aan op het curriculum en voor onderzoek op het kenniscentrum Mainport Innovation.

Imtech Marine: Zeeslag

Zeeslag is geen normale bootrace, maar staat voor innovatie en maatschappelijk verantwoord ondernemen en past binnen Imtech's researchprogramma 'Autonoom, onbemand en emissievrij varen'.  Multidisciplinaire studententeams van de opleidingen Werktuigbouwkunde, Technische Informatica en Elektrotechniek nemen het tegen elkaar op om de 'plastic soup' uit de vervuilde oceaan op te ruimen. Hun onbemande en op afstand bestuurde modelschepen waren in de derde editie van 'Zeeslag' voor het eerste voor de deelnemers alleen op de radar zichtbaar.

🍪

Welkom!
Wij maken gebruik van functionele en analytische cookies voor de werking van de website en het verbeteren van jouw gebruikerservaring. Wil je meer weten? Lees dan ook ons cookiebeleid.

Instellen