Menu English

Expertisecentra

Verbinden van onderzoek, praktijk en onderwijs

Vanuit Hogeschool Rotterdam zijn twee expertisecentra (centres of expertise) opgezet. Deze vormen samenwerkingsverbanden tussen de hogeschool en het bedrijfsleven.

Expertisecentrum Maatschappelijke Innovatie (EMI)

  • Directie: de heer D. (Dave) de Held

Rauwe randjes, een grootstedelijk stadgevoel, never a dull moment, maar ook complexe vraagstukken. Dat is Rotterdam Zuid. Een dynamisch en spannend stuk stad, waar ook grote uitdagingen en kansen liggen. Kortom: Zuid is dé plek voor grootstedelijke en maatschappelijke vernieuwing. Hogeschool Rotterdam heeft het Expertisecentrum Maatschappelijke Innovatie (EMI) opgericht om de wicked problems op te pakken. En samen met studenten, docenten en partners van Zuid, te werken aan innovatieve oplossingen voor die uitdagingen. Van schooluitval tot werkeloosheid, van overgewicht tot eenzaamheid.

www.emiopzuid.nl

 

RDM Centre of Expertise (RDM CoE)

  • Directie: mevrouw B. (Biljana) Franjic-Knezevic (AI)

Bij RDM Centre of Expertise (RDM CoE) werken studenten, docenten en onderzoekers van Hogeschool Rotterdam – vanuit verschillende vakgebieden – samen met ondernemers aan technische innovaties voor haven en stad. Op de campus van RDM Rotterdam is hiervoor een leerwerkomgeving ingericht die lijkt op de praktijk en is voorzien van allerlei faciliteiten. Ook organiseert RDM CoE events die jongeren enthousiast maken voor een studie of baan in de techniek. 

 

🍪

Welkom!
Wij maken gebruik van functionele en analytische cookies voor de werking van de website en het verbeteren van jouw gebruikerservaring. Wil je meer weten? Lees dan ook ons cookiebeleid.

Instellen