Ga direct naar de content

Expertisecentra

Verbinden van onderzoek, praktijk en onderwijs

Hogeschool Rotterdam verbindt onderzoek, onderwijs en de praktijk om zo bij te dragen aan de ontwikkeling van Rotterdam en aan de beroepsvaardigheden van de studenten.

Dit doen we onder andere in de zogenaamde centres of expertise. In de programma's van de centres of expertise werken onderwijsinstellingen, praktijkpartners en andere spelers gericht samen aan complexe Rotterdamse vraagstukken.

Die samenwerking levert naast innovatieve oplossingen een inspirerende leeromgeving voor studenten én meerwaarde voor alle partijen. 

Vanuit Hogeschool Rotterdam zijn twee centres of expertise opgezet:

  • Expertisecentrum Maatschappelijke Innovatie (EMI)

    Het Expertisecentrum Maatschappelijke Innovatie (EMI) is een aan Rotterdam Zuid verbonden netwerkorganisatie die werkt aan het oplossen van complexe maatschappelijke vraagstukken op het gebied van wonen, werken, zorg & welzijn en onderwijs.

  • RDM Centre of Expertise

    Haven is een begrip dat niet alleen de harde havenactiviteit omvat maar het hele brede scala dat daarom heen hangt. De haven is enerzijds het beroepenveld waar een belangrijke human capital vraag ligt, waarin Hogeschool Rotterdam onmiskenbaar een rol heeft.

We gebruiken cookies om de website te verbeteren.