Menu English

Maurice van Veldhooven

Docent bij de specialisatie Sportfysiotherapie

Binnen Sportfysiotherapie ben ik verantwoordelijk voor de gehele leerlijn Specialist. Daarnaast geef ik lessen in Marketing, wat uniek en onderscheidend is binnen de opleidingen Sportfysiotherapie. Ik geef een praktische invulling aan mijn lessen door les te geven op onze externe sportlocaties. Hier hebben we er vijf van te weten in Naaldwijk, Hoek van Holland, De Lier, Papendrecht en Zoetermeer.

“Bij mij ga je zweten in de lessen. Niet erg, want in zweet is nog nooit iemand verdronken”

Expertise: sportrevalidatie, inspanningsfysiologie, trainingsleer en sportanalyse

De lessen beginnen met een theoretisch construct, daarna ga je in de praktijk aan de slag. Je gaat ervaren hoe het is om vermoeide benen te hebben of een rondje hard te lopen. Ik vind het namelijk belangrijk dat je als sportfysiotherapeut ervaart hoe het is om een bepaalde inspanning te leveren. Hierdoor kun je je beter inleven in de sporter en weet je beter waarover je praat zodra je met een sporter aan de slag gaat.

  “Wetenschap praktisch maken”

Ondanks dat het een master is, vind ik het belangrijk dat het vooral ook een studie is die gericht is op sport. Dat betekent dat een groot gedeelte, misschien wel 70%, praktijk is. Je onderbouwd wat je aan het doen bent, dat is logisch. Maar het moet gerelateerd blijven aan sport en de praktijk. Je staat "met beide benen in de klei".

 “Ik wil studenten graag meegeven om makkelijke dingen niet te moeilijk te maken.”

In de fysiotherapie zijn we soms geneigd om makkelijke dingen moeilijk te maken. Het is de kunst om dit niet te doen. Dat wil ik studenten graag meegeven. Beperk je tot de kern. De corebusiness is mensen begeleiden op het gebied van bewegen. Daar ligt onze kerncompetentie. Je hoeft geen professor te worden. Je wordt sportfysiotherapeut die vanaf morgen met sporters aan de slag kan gaan en die sporter op een verantwoorde wijze kan begeleiden.

 “Ik word er blij van wanneer studenten bewegen als middel gaan zien en niet als doel. Ze kunnen mensen verder brengen op alle vlakken. Zowel op het gebied van sport, blessures als leefstijl.”

Achtergrond

In 1998 ben ik bij Hogeschool Rotterdam afgestudeerd als fysiotherapeut. Hierna heb ik de opleiding Sportfysiotherapie gevolgd in Utrecht. Daarna heb ik een MBA opleiding gevolgd en mijn docentengraad behaald. Op dit moment volg ik de opleiding Orthopedische Geneeskunde in Ede.

Ik ben negen jaar Medisch Coördinator geweest bij Sparta Rotterdam. Sinds 2013 ben ik docent bij de master Sportfysiotherapie. Daarnaast ben ik eigenaar van een Fitnesscentrum en een Centrum voor Fysiotherapie en Beweging met 4 vestigingen. Ook werk ik in de Consultancy branche voor bedrijven en verenigingen waarbij ik mij richt op Sport en Bewegen. Wij zijn de specialisten in Beweging!

🍪

Welkom!
Wij maken gebruik van functionele en analytische cookies voor de werking van de website en het verbeteren van jouw gebruikerservaring. Wil je meer weten? Lees dan ook ons cookiebeleid.

Instellen