Menu Zoeken English

Shipping and Transport deeltijd

 • Duur en startmoment

  2 jaar, september

 • Opleidingstype

  Deeltijd Master, ook beschikbaar in voltijd

 • Taal

  Engels

Wil jij je kennis en inzicht in de scheepvaart- en transportsector verbeteren? Wil je je leidinggevende vaardigheden versterken en de volgende stap in je carrière zetten? Volg dan deze master!

Scheepvaart speelt een cruciale rol in de wereldhandel en is de ruggengraat van de wereldeconomie. Zonder schepen en de services die zij leveren, zou de wereld niet zo welvarend zijn als vandaag de dag en zouden veel landen niet kunnen deelnemen aan de wereldhandel. De scheepvaart- en logistieke industrie zijn twee van de weinige industrieën die echt wereldwijd opereren, zowel in geografisch opzicht als in de aard van de business.

De globalisering van handel en economieën heeft geleid tot een situatie waarin multinationals wereldwijd sourcing- en marketingstrategieën hebben ontwikkeld. Logischerwijs spelen havens en rederijen een belangrijke rol bij het mogelijk maken van een soepel en efficiënt transport van ladingen, waardoor fabrikanten en consumenten over de hele wereld met elkaar worden verbonden.

De Engelstalige deeltijdmaster Shipping and Transport, waarmee je de titel Master of Science behaalt, biedt je een uitstekende kans om je vaardigheden in bedrijfskunde op maritiem en logistiek gebied te verbeteren.    

Let op! Deze opleiding wordt geheel in het Engels gegeven. De Engelstalige informatie vind je op rotterdamuas.com.

Vraag de brochure aan

Brochure aanvragen

Shipping and Transport deeltijd

  Opbouw

  Hoe is de opleiding opgebouwd?

  Unieke kenmerken

  Kenmerken van de master Shipping and Transport

  1. Je verwerft diepgaande kennis van scheepvaart en transport van de verschillende domeinen; scheepvaartmanagement, economie en financiën, logistiek management en transportwetten & -beleid.
  2. Je doet kennis en inzicht op in overgangsprocessen, systeemveranderingen en onderzoeksmethoden.
  3. Je wordt uitgedaagd om maritieme en transportgerelateerde vraagstukken vanuit verschillende perspectieven en vanuit verschillende stakeholders te benaderen.
  4. Je ontwikkelt persoonlijke en professionele competenties door het gegeven onderwijs waarbij je wordt beoordeeld door maritieme professionals, toegepaste hoogleraren, onderzoekers en docenten.

  De master Shipping and Transport is de enige professionele masteropleiding op dit gebied op hbo-niveau in Nederland. Een masteropleiding op hbo-niveau onderscheidt zich door de praktische aanpak, intensieve samenwerking met het werkveld en een breed perspectief.

  Je verwerft diepgaande kennis van scheepvaart en transport binnen de verschillende domeinen; scheepvaartmanagement, economie en financiën, logistiek management en transportwetten & -beleid.

   

  Programma

  De master Shipping and Transport is een tweejarige deeltijdopleiding die studenten begeleidt om de link te leggen tussen het begrijpen van de fundamentele maritieme en transportconcepten, tools en technieken. En deze effectief en succesvol toe te passen in praktijksituaties. We hanteren een echte 'Rotterdam hands-on and make-things-happen'-aanpak, wat onze onderscheidende kracht is.

  Het programma eindigt met de masterscriptie, de uiteindelijke afsluiting van de opleiding, waaruit blijkt dat je voldoet aan alle opleidingscompetenties.

  Rooster en studiebelasting

  Beide studiejaren zijn verdeeld in 2 semesters. Een semester bestaat uit 2 blokken, dus je hebt 4 blokken per jaar. Elk blok bestaat uit 7 weken les, gevolgd door een tentamenweek en 2 weken voor projecten en excursies.

  Je hebt 1 dag (8 uur) per week les. De lesdag valt op een maandag. Je moet daarnaast rekening houden met circa 12 uur zelfstudie per week.

  Let op: het programma is in ontwikkeling en kan nog veranderen.

  Vakken

  Een indicatie van de vakken die je kunt verwachten

  Na je studie

  Wat kun je doen na de opleiding?

  Na je afstuderen

  Gefeliciteerd! Je hebt je Master of Science (MSc) gehaald. Deze titel mag je achter je naam voeren. 

  Bij je diploma ontvang je een diplomasupplement met een DS-label. Met dit Engelstalige document kun je de waarde van je diploma eenvoudiger aantonen in het buitenland bij de toelating tot een vervolgstudie of bij het vinden van een baan.

  Locatie

  Waar ga je studeren?

  Niet op zoek naar deze opleiding?

  Kijk ook eens naar deze opties
  🍪

  Welkom!
  Wij maken gebruik van functionele en analytische cookies voor de werking van de website en het verbeteren van jouw gebruikerservaring. Wil je meer weten? Lees dan ook ons cookiebeleid.

  Instellen