Menu
  English

  Master Shipping and Transport deeltijd

  • Duur en startmoment

   2 jaar, september

  • Opleidingstype

   Deeltijd Master, ook beschikbaar in voltijd

  • Taal

   Engels

  Klaar om aan het roer te staan in de wereld van maritieme handel? Na de master Shipping and Transport heeft de sector geen geheimen meer voor je!

  Je werkt al wat langer in de scheepvaart of logistiek en het is tijd voor de volgende stap. In dat geval biedt de master Shipping and Transport een welkome verdieping. Je leert de ins en outs kennen van internationale havens en scheepvaartbedrijven en je leert alle mogelijke logistieke overwegingen kennen en toepassen. Daarnaast ontwikkel je je managementvaardigheden en leg je een goede basis om hogerop te komen.   

  Verbanden leren zien
  De master Shipping and Transport geeft je een totaaloverzicht van de sector. Je ontrafelt hoe fabrikanten en consumenten via havens en rederijen met elkaar in contact staan en welke factoren daarbij meespelen. Door alle verbanden te zien, leer je slimme beslissingen maken. Hoe zorg je bijvoorbeeld voor transport dat goedkoop én duurzaam is? Hoe kies een schip voor een bepaalde vaart? En hoe zorg je dat een haven aantrekkelijk blijft voor de internationale wereldhandel? Tijdens deze master wordt het je tweede natuur om kritisch te denken en innovatieve oplossingen te bedenken. De Rotterdamse ‘hands-on and make-things-happen’-aanpak die je bij ons meekrijgt, daar staat elke haven ter wereld om te springen!

  Jezelf ontwikkelen
  In dit jaar verdiep je niet alleen jouw kennis van de maritieme en logistieke wereld, maar ook van jezelf. Wat voor type manager ben jij? Ligt voor jou de focus op duurzaamheid, op personeel of op iets anders? Welke onderwerpen en deelgebieden vind jij interessant? En waar kun je de grootste bijdrage leveren met jouw unieke talenten? Naast analytische vermogens ontwikkel je presentatievaardigheden en communicatieve skills. Alles in het Engels, want dat is de voertaal van deze opleiding.

  Onderzoek in de praktijk
  Je krijgt les door middel van hoorcolleges, werkcolleges en praktijkonderzoek. Omdat dit een hbo-master is, zijn de resultaten van jouw onderzoek direct gekoppeld aan de praktijk. Zo zie je meteen of jouw ideeën daadwerkelijk werken. Tijdens je afstuderen werk je aan de oplossing voor een probleem in de maritieme sector, in opdracht van een bedrijf of via een van de kenniscentra van de hogeschool. Bijvoorbeeld het kenniscentrum Duurzame Havenstad.

  Voltijd of deeltijd?
  Let op: je kunt deze master volgen in voltijd of deeltijd. Kies je voor de deeltijdvariant? Dan volg je het programma in 2 jaar in plaats van 1. We houden in het curriculum rekening met periodes van langdurige afwezigheid, dus je kunt tijdens de opleiding blijven werken in bijvoorbeeld de scheepvaart.

  Let op! Deze opleiding wordt geheel in het Engels gegeven. De Engelstalige informatie vind je op rotterdamuas.com.

  Vraag de brochure aan

  Brochure aanvragen

  Master Shipping and Transport deeltijd

   Opbouw

   Hoe is de opleiding opgebouwd?

   Unieke kenmerken

   Kenmerken van de master Shipping and Transport

   1. Je verwerft kennis van scheepvaart en transport van de verschillende domeinen: scheepvaartmanagement, economie en financiën, supply chain management en transportwetten & -beleid.
   2. Je doet kennis en inzicht op in overgangsprocessen, systeemveranderingen en onderzoeksmethoden.
   3. Je wordt uitgedaagd om maritieme en transportgerelateerde vraagstukken vanuit verschillende perspectieven en vanuit verschillende stakeholders te benaderen.
   4. Je ontwikkelt persoonlijke en professionele competenties door het onderwijs en wordt beoordeeld door maritieme professionals, toegepaste hoogleraren, onderzoekers en docenten.

   De master Shipping and Transport is de enige professionele masteropleiding op dit gebied op hbo-niveau in Nederland. Een masteropleiding op hbo-niveau onderscheidt zich door de praktische aanpak, intensieve samenwerking met het werkveld en een breed perspectief.

    

   Programma

   De voltijdvariant van de master Shipping and Transport duurt een jaar en is opgebouwd uit 4 blokken. In elk blok ligt de nadruk op een ander deelgebied. Het laatste blok staat in het teken van de afstudeeropdracht.

   Blok 1:  Supply Chain Management

   Welke routes leggen goederen af over de hele wereld? Hoe zijn containerterminals ingericht voor een zo efficiënt mogelijke handling? Welke aansluitingen zijn er op vervoer over land? Terwijl je deze processen onder de loep neemt, komen er vanzelf belangrijke vragen op: hoe zit het met de kosten? Welke factor speelt het milieu? In dit blok word je getraind om alle aspecten mee te nemen in transportbeslissingen.

   Blok 2: het scheepvaartbedrijf

   In dit blok duik je in de wereld van het scheepvaartbedrijf. Heb je eigen schepen of charter je deze? Hoe regel je het onderhoud? Waar komt de bemanning vandaan? En vooral natuurlijk ook: waarom? In hoorcolleges, werkcolleges en projecten ga je aan de slag met dit soort vragen. In dit blok leg je ook de eerste basis voor je afstudeeronderzoek.

   Blok 3: de manager

   In dit blok werk je aan je managementvaardigheden. Alles komt voorbij, van personeelsbeleid tot financiën en van wet- en regelgeving tot marketing. Welke strategieën helpen jouw bedrijf en klanten vooruit? Je reflecteert ook op wat jij belangrijk vindt in de maritieme wereld en hoe jij daarin kunt bijdragen. Intussen werk je verder aan je afstudeeropdracht.

   Blok 4: afstuderen

   In het vierde en laatste blok van de master rond je je afstudeeropdracht af. Dit is een daadwerkelijke casus uit het bedrijfsleven in een gebied dat jouw interesse heeft. Je doet praktijkonderzoek en werkt aan aanbevelingen voor je opdrachtgever. Als je dit blok succesvol afrondt, heb je je masterdiploma op zak. Je kunt dan aan de slag als manager in de maritieme sector, of promoveren en een professional doctorate behalen.

   Deeltijd

   De deeltijdvariant van de opleiding duurt 2 jaar en je kunt deze naast je werk in de scheepvaart volgen. De contactmomenten worden eens per drie weken georganiseerd, zodat je langere periodes van huis kunt zijn.

   Rooster en studiebelasting

   Beide studiejaren zijn verdeeld in 2 semesters. Een semester bestaat uit 2 blokken, dus je hebt 4 blokken per jaar. Elk blok bestaat uit 7 weken les, gevolgd door een tentamenweek en 2 weken voor projecten en excursies.

   Je hebt 1 dag (8 uur) per week les. De lesdag valt op een maandag. Je moet daarnaast rekening houden met circa 12 uur zelfstudie per week.

   Let op: het programma is in ontwikkeling en kan nog veranderen.

   Vakken

   Hier ga je mee aan de slag

   Na je studie

   Wat kun je doen na de opleiding?

   Na je afstuderen

   Gefeliciteerd! Je hebt je Master of Science (MSc) gehaald. Deze titel mag je achter je naam voeren. 

   Bij je diploma ontvang je een diplomasupplement met een DS-label. Met dit Engelstalige document kun je de waarde van je diploma eenvoudiger aantonen in het buitenland bij de toelating tot een vervolgstudie of bij het vinden van een baan.

   Locatie

   Waar ga je studeren?

   Niet op zoek naar deze opleiding?

   Kijk ook eens naar deze opties