Menu English

Efraïm over de opleiding

"De master heeft mijn bestaande perspectieven uitgedaagd, verdiept en verbreed en nieuwe toegevoegd "

In 2021 ben ik gestart met de master Pedagogiek bij Hogeschool Rotterdam. Op dat moment werkte ik als docent Engels in het mbo. Tijdens de master heb ik veel geleerd over de uitdagingen en kansen van lesgeven in een diverse samenleving. Dit heeft mij geholpen met het ontwikkelen van een eigen visie.

De master heeft mijn bestaande perspectieven uitgedaagd, verdiept en verbreed en nieuwe toegevoegd. Daarom heb ik mij tijdens mijn afstudeeronderzoek verdiept in het onderwerp sense of belonging. Ik heb onderzocht op welke manier docenten kunnen bijdragen aan het versterken van sense of belonging bij mbo-studenten. Met dit onderzoek heb ik in 2023 mijn master afgerond.

Naast nieuwe kennis en vaardigheden op het gebied van pedagogiek, heeft de master ook bijgedragen aan mijn ontwikkeling als professional. Zo heb ik geleerd op welke manier ik kennis kan delen binnen én buiten de organisatie.

De master maakt je bewust van waar je voor staat én wilt gaan. Dit heeft ertoe geleid dat ik dit schooljaar een mooie stap heb kunnen zetten naar een nieuwe functie als lerarenopleider bij de Lerarenopleiding Engels van Hogeschool Rotterdam. Hier verzorg ik lessen binnen de leerlijnen pedagogiek en (vak)didactiek. Na zelf als docent te hebben gewerkt, kan ik nu mijn praktijkinzichten combineren met de kennis en vaardigheden die ik heb opgedaan tijdens de master pedagogiek. Zo kan ik nieuwe docenten opleiden tot bekwame professionals die kunnen lesgeven in deze mooie, diverse en complexe samenleving! 

🍪

Welkom!
Wij maken gebruik van functionele en analytische cookies voor de werking van de website en het verbeteren van jouw gebruikerservaring. Wil je meer weten? Lees dan ook ons cookiebeleid.

Instellen