Menu
  English

  Toelatingsvoorwaarden

  Ben je toelaatbaar?

  De eisen voor toelating tot de Master Pedagogiek zijn:

  • Een afgeronde bacheloropleiding.
  • Relevant werk en werkervaring
  • Intakegesprek op basis van een vooraf afgelegde digitale toets

  Als je geïnteresseerd bent in de Master Pedagogiek meld je dan aan voor een informatieavond. Wanneer je daar niet bij kunt aansluiten maak dan een afspraak voor een informatiegesprek via masterpedagogiek@hr.nl

  Werkervaring
  De master Pedagogiek is een deeltijdstudie. Op het moment dat je start met de studie heb je minimaal twee jaar werkervaring nodig. Studenten zijn doorgaans werkzaam in maatschappelijke organisaties, in het onderwijs of bij centrale/decentrale overheden.    

  Toelating direct na afronding bacheloropleiding
  Studenten die direct na het afronden van hun bacheloropleiding (in het domein gezondheidszorg, sociale sector of onderwijs) willen starten met de masteropleiding, worden toegelaten mits zij: 

  • de bachelorproof afronden met een 7,5
  • hun motivatie voor de opleiding schriftelijk kunnen onderbouwen en deze wordt ondersteund door een docent of iemand uit de praktijk  
  • én zij bij aanvang van de opleiding relevant werk hebben. 

  Als je niet beschikt over een erkend bachelor-getuigschrift/ erkend hbo-diploma, maar wel veel ervaring hebt in een relevante functie en functioneert op bachelorniveau, dan kun je gebruik maken van de instroommogelijkheid op basis van een toelatingsonderzoek (zie artikel 2.2 Reglement inschrijving en voorbereiding voor masteropleidingen Hogeschool Rotterdam). Hieraan kunnen aanvullende kosten verbonden zijn. Voor meer informatie hierover kun je een mail sturen naar masterpedagogiek@hr.nl.