Menu English

Studiekosten

Aan welke kosten moet je denken?

Wettelijk collegegeld

Het wettelijk collegegeld voor een duale opleiding bedraagt in 2023-2024 € 2.314,-.

Instellingscollegegeld

Studenten uit niet-EER landen betalen instellingscollegegeld. Ook studenten die al in het bezit zijn van een masterdiploma betalen voor de meeste masteropleidingen instellingscollegegeld.

Kijk hier voor de tarieven en uitzonderingen of bepaal met behulp van de Collegegeldwijzer welk tarief op jouw situatie van toepassing is.

Overige kosten

De kosten voor aanschaf van literatuur bedragen ongeveer € 900,-, voor de buitenlandse studiereis ongeveer € 2.200,-. Of deze plaatsvindt is afhankelijk van de ontwikkelingen rond Corona.

Subsidie

De masteropleiding Advanced Nursing Practice is een gesubsidieerde opleiding. Werkgevers kunnen onder voorwaarden op verschillende manieren een tegemoetkoming in de kosten verwachten:

  • een tegemoetkoming van € 22.500,- per studiejaar voor de werkgever (salariscompensatie);
  • een bedrag van € 3.200,- per studiejaar voor de begeleiding door praktijkopleiders;
  • voor een verpleegkundig specialist die bij een huisarts wordt opgeleid is nog een extra subsidie mogelijk. Bekijk voor meer informatie de website van Stichting KOH.
🍪

Welkom!
Wij maken gebruik van functionele en analytische cookies voor de werking van de website en het verbeteren van jouw gebruikerservaring. Wil je meer weten? Lees dan ook ons cookiebeleid.

Instellen