Menu English

Vakstudie: Ruimtelijk ontwerpen

Steden, gebouwen, interieurs. Ze hebben een grote invloed op onze belevingswereld. Met ruimtelijk ontwerpen richten we ons op de bebouwde omgeving, op binnen- en buitenruimtes op kleine en grote schaal.

Cocoon Project 1st year

Het is een discipline waarin cultureel en artistiek bewustzijn, sociale betrokkenheid, economische verantwoordelijkheid en technisch inzicht op een creatieve wijze samenkomen.

Je leert om te gaan met de complexe opgaven en situaties waar de huidige maatschappij voor staat. Je leert een eigen visie te ontwikkelen en deze
 op concrete wijze te vertalen naar de ontwerppraktijk. De studie is opgezet als projectonderwijs waarbij ingegaan wordt op actuele thema’s zoals herbestemming, duurzaamheid en identiteit. In voorgaande jaren waren dat bijvoorbeeld een ‘snelmuseum’, een ‘flagship store’ voor een nieuw merk, een ‘long stay hotel’ op een Rotterdams industrieterrein, een multicultureel theater in een kerk in Zuidwijk en het aanpakken van de leegstand in de Rotterdamse binnenstad.

Ter ondersteuning van deze ontwerpprojecten  volg je toegepaste lessen in analyse, materiaaltoepassingen, bouwtechniek, maquettetechnieken, tekentechnieken, softwareprogramma’s, licht-, kleur-, textuur- en presentatietechnieken, en daarnaast vakgerichte theorie en -geschiedenis. Daarnaast kun je met een minor en keuzevakken jouw studie verbreden. Tenslotte kun je op uitwisseling naar bijvoorbeeld Barcelona, Glasgow of Helsinki. Na je studie kun je aan de slag als interieurontwerper, assistent-architect, objectontwerper (binnen- en buitenruimte), tentoonstellingsontwerper of ruimtelijk ontwerper.

🍪

Welkom!
Wij maken gebruik van functionele en analytische cookies voor de werking van de website en het verbeteren van jouw gebruikerservaring. Wil je meer weten? Lees dan ook ons cookiebeleid.

Instellen