Menu English

Vakstudie: Mode

Bij modevormgeving reflecteren ontwerpers vanuit een creatieve en kritische visie op de actuele ontwikkelingen in het modevak en in de maatschappij. Mode gaat over visuele communicatie: hoe communiceren jouw ontwerpen in verschillende mediavormen?

Protected Adjustment by Mickey Nerrings

Je leert trends benoemen en ontdekken, en inspelen op de marktbehoeften van consumenten. Door het ontwikkelen van een eigen visie en handschrift voor het modevakgebied leer je het onderzoeken van vorm, kleur en materiaal. Tijdens je studie werk je aan concrete kledingstukken, collecties en allround presentaties.

Je leert hoe je je kennis en vakmanschap kunt inzetten om de actualiteit en het grensverleggende of toepasbare van mode in beeld te brengen en dat te presenteren, en hoe je kunt omgaan met disciplines en deadlines. Je studeert daarnaast illustratie, fotografie en digitale media, en neemt deel aan projectmatig onderwijs rondom een centraal modevraagstuk. Je kunt je verder specialiseren en profileren door het volgen van minoren. Internationale ervaring doe je op met een stage en/of uitwisselingsprogramma in bijvoorbeeld Parijs, Londen, Antwerpen, Stockholm, Berlijn of New York.

🍪

Welkom!
Wij maken gebruik van functionele en analytische cookies voor de werking van de website en het verbeteren van jouw gebruikerservaring. Wil je meer weten? Lees dan ook ons cookiebeleid.

Instellen