Menu English

Vakstudie: Grafisch ontwerpen

Het vak grafisch ontwerpen heeft een lange traditie. Het ontwerpen van drukwerk, zoals boeken, huisstijlen en affiches, staat aan de basis van de discipline.

Hard Facts, Soft Interpretations by  Amy Guijt

In de afgelopen decennia is grafisch ontwerpen zich ook gaan verhouden tot een brede verscheidenheid aan andere media, zoals websites, apps, film en video, interactieve installaties, tentoonstellingsontwerp en interventies in de publieke ruimte. Die ontwikkeling maakt dat het vak geen eenduidige vorm kent, sterk in transitie is en veel ruimte biedt voor innovatie.

In het begin van je studie maak je kennis met die grote verscheidenheid aan mogelijkheden. In deze fase staat het kennismaken met de ‘tools’ van de grafisch ontwerper centraal: idee-ontwikkeling en ontwerpend onderzoek, taal en typografie, het maken van beeld, en ‘hands-on’ exploreren van de mogelijkheden van de verschillende media en technologieën. Het tweede gedeelte van je vakstudie staat in het teken van specialisatie. Hierbij ligt de focus op redactioneel ontwerpen, informatie ontwerpen, identiteit ontwerpen en strategisch ontwerpen.

Van jou verwachten we een eigenzinnige, voortdurende bevragende, open en ondernemende houding: ten opzichte van het vakgebied, van de samenleving, van media, van de academie en, niet te vergeten – van jezelf. 

🍪

Welkom!
Wij maken gebruik van functionele en analytische cookies voor de werking van de website en het verbeteren van jouw gebruikerservaring. Wil je meer weten? Lees dan ook ons cookiebeleid.

Instellen