Menu English

Aanmeldprocedure en studiekeuzecheck

Hoe meld je je aan?

Aanmelden in 2 stappen

 1. Om je aan te melden, moet je eerst een DigiD aanvragen. Regel dit nu al. De aanvraag duurt ongeveer een week.
 2. Meld je bij voorkeur vóór 1 mei aan, maar uiterlijk 31 juli. Aanmelden is mogelijk vanaf 1 oktober. Dat doe je via Studielink. Let op: meld je je ná 1 mei aan voor deze opleiding, dan kun je een bindend negatief studiekeuzeadvies krijgen. Je kunt dan niet starten met de studie.

Na je aanmelding: studiekeuzecheck

Nadat je je hebt aangemeld via Studielink:

  • krijg je een uitnodiging voor een studiekeuzecheck. Deelname aan de studiekeuzecheck is verplicht. De studiekeuzecheck bestaat uit een studiekeuzeadviesgesprek met de opleiding. Ter ondersteuning van dit gesprek kan de opleiding je vragen (een) aanvullende activiteit(en) te doen, zoals het schrijven van een motivatiebrief, het invullen en meenemen van een intakeportfolio of het maken van een opdracht in het vakgebied van de opleiding. Vragen die in de studiekeuzecheck aan de orde komen, zijn onder andere: Heb je een relevante vooropleiding? Wat is je werkervaring? En wat zijn de redenen om met deze opleiding te starten? Ook wordt vastgesteld waaraan je gedurende de opleiding moet werken om je diploma te behalen en welke vrijstellingen je eventueel krijgt. Na de studiekeuzecheck krijg je een studiekeuzeadvies. Wanneer je je vóór 1 mei hebt aangemeld, is dit advies niet bindend. Meld je je ná 1 mei aan voor deze opleiding, dan kun je een bindend negatief studiekeuzeadvies krijgen. Je kunt dan niet starten met de studie. Het advies wordt mondeling gegeven, maar je kunt dit ook terugvinden in Osiris, het studentvolgsysteem. 
  • Wanneer je denkt in aanmerking denkt te komen voor vrijstellingen of erkenning van eerder verworven competenties zorg er dan voor dat je je voor 1 mei aanmeldt. Dan word je uitgenodigd voor een intakegesprek dat plaatsvindt in mei. Op basis van dit gesprek wordt bepaald of je deel kan nemen aan het startassessment in juni. De uitkomst hiervan kan van invloed zijn op de invulling van je leerroute.
   Ook na 1 mei is aanmelding mogelijk, het startassessment vindt dan mogelijk later plaats. Het is dus raadzaam je voor 1 mei aan te melden. 

   Bekijk meer informatie over de studiekeuzecheck

   • ontvang je de uitnodiging om je Hogeschoolaccount te activeren. Hiermee kun je inloggen op alle systemen van de hogeschool. Start bij Mijn HR (via mijn.hr.nl of download de app voor iOS of Android), daarin zie je onder Mijn aanmelding precies aan welke voorwaarden je (nog) moet voldoen om ingeschreven te worden voor je opleiding. Met je Hogeschoolaccount kun je ook inloggen op HINT, het intranet. Informatie over bijvoorbeeld de introductiedagen, je rooster en je boekenlijst staat vlak voor de start van de studie op HINT. Je hebt tevens toegang tot je persoonlijke e-mail van Hogeschool Rotterdam.