Menu English

‘Tijdens mijn eerste stage dacht ik: ‘Dit is precies wat ik wil!’’

Marlies van de pabo

Een opleiding kiezen begint met dromen en ontdekken. En veel vragen stellen: Hoe zie je jezelf in de toekomst? Wat past bij jou? En dan komt dat moment dat je keuze bevestigd wordt; je zit op de juiste plek. Marlies koos voor de opleiding pabo en kreeg die bevestiging tijdens haar stage.

Hiervoor heb ik een mbo-opleiding gevolgd tot onderwijsassistent en daar ben ik in aanraking gekomen met het onderwijs. Het onderwijs sprak me eigenlijk meteen aan.
Als onderwijsassistent assisteer je vooral de leerkracht met verschillende taken, maar ik was er al snel achter dat ik graag een eigen klas wil hebben. Hierdoor ben ik gaan kijken naar pabo-opleidingen op verschillende locaties.

Toen ik op Hogeschool Rotterdam rondliep voelde het gelijk goed en heb ik besloten om daar de opleiding te gaan volgen. Ik wist niet zeker of ik de pabo zou halen door de toelatingstoetsen, maar ik besloot om het toch te proberen. Na hard werken is het me gelukt en ik zit nu alweer in het derde jaar van de pabo.

Goed gevoel

Het moment dat ik me realiseerde dat ik echt op de goede plek zat, was toen ik voor het eerst stage ging lopen. Tijdens mijn eerste stage gaf ik les aan de kleuterklas en het voelde meteen goed. Ik dacht: 'Dit is precies wat ik wil!'. Eigenlijk vind ik alle klassen leuk om les te geven, maar als ik écht mijn voorkeur moet geven kies ik voor de middenbouw.

Meer weten over deze opleiding?

 Ga naar de opleidingspagina