Menu English

Playing for Success

Feyenoord

Een programma van de Giovanni van Bronckhorst Academy waarbij pabo studenten onderpresterende kinderen helpen motiveren en inspireren.

Vraagstelling

Onderpresterende kinderen beter uit de verf laten komen door hen te motiveren en inspireren. Dat is de opdracht aan Pabostudenten van Hogeschool Rotterdam van Playing for Success, een programma van de Giovanni van Bronckhorst Academy.

Aanpak

Wat motiveert en inspireert kinderen nou meer dan een VIP-behandeling in de Kuip? Negen weken zijn de kinderen een middag na school te gast bij Feyenoord. Ze werken aan sociale vaardigheden en met schoolse vakken. Maar niet op een schoolse manier, daar zorgen de Pabostudenten wel voor. Die hebben speelse reken- en taalopdrachten ontworpen, begeleiden de lessen en geven de kinderen veel persoonlijke aandacht: een feestje!

Resultaat

De meeste kinderen die de eerste week timide binnenkomen, lopen na een paar weken te dollen. Ze doen serieus en fanatiek mee aan de opdrachten. In hun eigen klas zijn ze ‘gegroeid’ in de ogen van anderen: heel interessant, die wekelijkse bezoeken aan de Kuip en de voetballers die je daar tegen het lijf loopt! En uit onderzoek door pedagogiekstudenten van Hogeschool Rotterdam blijkt dat het zelfvertrouwen van de kinderen na afloop van het programma groter is.

Opleiding(en)

  • Lerarenopleiding Basisonderwijs (PABO)

Type

Stage

Aan dit project werkten mee

John Sneek, Reinhard Spronkers, Ayse Özdemir

🍪

Welkom!
Wij maken gebruik van functionele en analytische cookies voor de werking van de website en het verbeteren van jouw gebruikerservaring. Wil je meer weten? Lees dan ook ons cookiebeleid.

Instellen