Menu English

‘Tijdens deze studie komt ieders creatieve kant naar boven.’

Indra van de opleiding Creative Media and Game Technologies

Beginnen aan een opleiding is spannend. Er komt veel op je af: wennen aan het onderwijs op hbo-niveau, nieuwe studiegenoten leren kennen en les krijgen in een gebouw dat vele malen groter is. Maar er komt een moment dat je weet: ik kan dit en ik voel me hier thuis. Indra van de opleiding Creative Media and Game Technologies vertelt hoe zij het studiekeuzeproces en de eerste periode van haar studie heeft ervaren.

Open dagen bezoeken helpt tijdens het proces!

Indra: “Laat ik meteen met de deur in huis vallen en zeggen dat ik een studie kiezen moeilijk vond! Op de middelbare school had ik nog geen idee wat ik daarna ging studeren. Ken jij dat gevoel? Wat mij toen heeft geholpen is het bezoeken van de open dag. Ik schreef mij in voor een voorlichting Communication & Multimedia Design en ik bezocht de opleiding Informatica. Op diezelfde open dag kwam ik de opleiding ‘CMGT’ tegen.”

Bij CMGT komen creativiteit en techniek samen

“Bij het horen van de naam ‘Creative Media & Game Technologies’ lijkt het alsof ik altijd bezig ben met het ontwerpen van games en media. Maar bij CMGT doe ik nog veel meer. Door software en hardware te combineren bouw ik ontzettend toffe dingen. Denk aan
bewegende robots die het later tegen elkaar opnemen in een duel.

Naast het ‘maakproces’ houd ik ook rekening met stakeholders, wireframes, apps bouwen, presenteren, opdrachtgevers, prototypes ontwikkelen en documenteren. Ik begin met enkel een opdracht en dat werk ik volledig uit naar een tastbaar en/of bruikbaar product. Dat had ik nooit gedacht met mijn profiel Natuur & Gezondheid.”

Iedereen kan creatief zijn!

“Op school maak ik gebruik van het Stadslab. Hier kan ik gebruik maken van de 3d-printer, laser cutter of stickermaker om zo mijn ontwerp tot leven te brengen. Tijdens deze studie komt ieders creatieve kant naar boven. Bij de een is dit door het ontwerp uit te tekenen en gebruik te maken van de laser cutter. Bij de ander door coderen en software te gebruiken. Deze combinatie zorgt voor een sterk ontwerp en projectgroepjes waarin iedereen zijn eigen kracht heeft.

Eigenlijk is deze studie de perfecte combinatie tussen creativiteit en techniek! Met deze studie kan ik later in de AI-industrie werken en laat dat nu precies mijn droom zijn.”

Wat is jouw droom?

“Als je wil leren hoe je hardware en software producten bedenkt, ontwerpt en maakt op de front-end en Back-end, dan zit je goed bij deze opleiding! Verder wil ik je adviseren om altijd met een studentambassadeur te praten. Zij zijn ook studenten en ervaren de studie anders dan docenten. Ontdek jouw droom en kies de studie die hier op aansluit. Succes!”

Meer weten over deze opleiding?

Ga naar de opleidingspagina