Menu Zoeken English

Aanmeldprocedure en aanvullende eisen

Hoe meld je je aan?

Aanmelden in 2 stappen

  1. Om je aan te melden, moet je eerst een DigiD aanvragen. Regel dit nu al. De aanvraag duurt ongeveer een week.
  2. Meld je vóór 1 mei 2021 aan. Dat doe je via Studielink. Aanmelden is mogelijk vanaf 1 oktober.

Aanvullende eisen

Let op! Voor deze opleiding gelden aanvullende eisen. Tijdens de studiekeuzecheck zal je de opleiding moeten overtuigen dat je de juiste motivatie, discipline en voldoende creatieve aanleg hebt om de opleiding met succes te kunnen volgen. Hiervoor maak je van tevoren thuis een creatieve opdracht. In de opleiding is programmeren belangrijk, maar je kan met relatief weinig programmeerkennis starten. Tijdens de studie zal je daar wel veel vakken in gaan krijgen en daarom is het handig als je al thuis oefent indien je nog niet eerder hebt geprogrammeerd. Als je niet aan de aanvullende eisen voldoet, kun je een negatief bindend advies krijgen. Dat betekent dat je niet kunt starten met de opleiding. Deze aanvullende eisen gelden óók als je je voor 1 mei aanmeldt. Na aanmelding voor de opleiding via Studielink krijg je alle informatie over de opdracht toegestuurd. 

Na je aanmelding

Nadat je je hebt aangemeld via Studielink:

  • krijg je een uitnodiging voor de studiekeuzecheck. De studiekeuzecheck bestaat uit een studiekeuzeadviesgesprek met de opleiding en een beoordeling van de aanvullende eisen. Aan de hand van de studiekeuzecheck bekijken we samen of de gekozen opleiding voor jou de juiste is en of je ondersteuning nodig hebt om een goede start te kunnen maken met je opleiding. Na de studiekeuzecheck krijg je een bindend studiekeuzeadvies. 
  • krijg je inloggegevens van Hogeschool Rotterdam. Hiermee kun je op mijn.hr.nl precies zien aan welke eisen je nog moet voldoen om je inschrijving compleet te maken. Met de inloggegevens kun je ook inloggen op HINT, het intranet. Informatie over bijvoorbeeld de introductiedagen, je rooster en je boekenlijst staat vlak voor de start van de studie op HINT. Met de inlogcodes heb je tevens toegang tot je persoonlijke e-mail van Hogeschool Rotterdam.

We gebruiken cookies voor analyse en marketing om de website te verbeteren.

Wijzig cookie-instellingen