Menu English

Aanmeldprocedure en aanvullende eisen

Hoe meld je je aan?

Aanmelden voor studiejaar 2023-2024 is niet meer mogelijk. Vanaf oktober 2023 kun je je aanmelden voor studiejaar 2024-2025.

Aanmelden in 2 stappen

  1. Om je aan te melden, moet je eerst een DigiD aanvragen. Regel dit nu al. De aanvraag duurt ongeveer een week.
  2. Meld je vóór 1 mei 2024 aan. Dat doe je via Studielink. Aanmelden is mogelijk vanaf 1 oktober.

Aanvullende eisen

Let op! Voor deze opleiding gelden aanvullende eisen. Tijdens de toets Creatieve en Technische Aanleg zal je de opleiding moeten overtuigen dat je de juiste motivatie, discipline en voldoende creatieve aanleg hebt om de opleiding met succes te kunnen volgen. Hiervoor maak je van tevoren thuis een creatieve opdracht. In de opleiding is programmeren belangrijk, maar je kan met relatief weinig programmeerkennis starten. Tijdens de studie zal je daar wel veel vakken in gaan krijgen en daarom is het handig als je al thuis oefent indien je nog niet eerder hebt geprogrammeerd. Als je niet aan de aanvullende eisen voldoet, kun je een negatief bindend advies krijgen. Dat betekent dat je niet kunt starten met de opleiding. Deze aanvullende eisen gelden óók als je je voor 1 mei aanmeldt. Na aanmelding voor de opleiding via Studielink krijg je alle informatie over de opdracht toegestuurd. 

Na je aanmelding

Nadat je je hebt aangemeld via Studielink:

    • krijg je een uitnodiging voor de toets Creatieve en Technische Aanleg. Als je niet aan de aanvullende eisen voldoet, kun je een negatief bindend advies krijgen. Dat betekent dat je niet kunt starten met de opleiding. Als je de toets met een positief resultaat afsluit, dan:
      • ontvang je de uitnodiging om je Hogeschoolaccount te activeren. Hiermee kun je inloggen op alle systemen van de hogeschool. Start bij Mijn HR (via mijn.hr.nl of download de app voor iOS of Android), daarin zie je onder Mijn aanmelding precies aan welke voorwaarden je (nog) moet voldoen om ingeschreven te worden voor je opleiding. Met je Hogeschoolaccount kun je ook inloggen op HINT, het intranet. Informatie over bijvoorbeeld de introductiedagen, je rooster en je boekenlijst staat vlak voor de start van de studie op HINT. Je hebt tevens toegang tot je persoonlijke e-mail van Hogeschool Rotterdam.
🍪

Welkom!
Wij maken gebruik van functionele en analytische cookies voor de werking van de website en het verbeteren van jouw gebruikerservaring. Wil je meer weten? Lees dan ook ons cookiebeleid.

Instellen