Menu Zoeken English

Aanmeldprocedure en aanvullende eisen

Hoe meld je je aan?

Aanmelden in 2 stappen

  1. Om je aan te melden, moet je eerst een DigiD aanvragen. Regel dit nu al. De aanvraag duurt ongeveer een week.
  2. Meld je uiterlijk 31 juli 2019 aan. Dat doe je via doe je via Studielink.

Aanvullende eisen

Let op! Voor deze opleiding gelden aanvullende eisen. Tijdens de studiekeuzecheck zal de opleiding beoordelen of je voldoende technische en creatieve aanleg hebt om de opleiding met succes te kunnen volgen. Hiervoor maak je van tevoren thuis een technische en een creatieve opdracht. In de technische opdracht ga je onder andere aan de slag met HTML, CSS en JavaScript. Bij de creatieve opdracht wordt een beroep gedaan op je inzicht en je creatieve en onderzoekende denkvermogen. Naast je creatieve en technische aanleg kijken we ook naar je sociale en communicatieve vaardigheden én je voorkennis van het vakgebied en de opleiding. Als je niet aan de aanvullende eisen voldoet, kun je een negatief bindend advies krijgen. Dat betekent dat je niet kunt starten met de opleiding. Deze aanvullende eisen gelden óók als je je voor 1 mei aanmeldt. Na aanmelding voor de opleiding via Studielink krijg je alle informatie over de opdrachten toegestuurd.

Na je aanmelding

Nadat je je hebt aangemeld via Studielink:

  • krijg je een uitnodiging voor de studiekeuzecheck. De studiekeuzecheck bestaat uit een studiekeuzeadviesgesprek met de opleiding en een beoordeling van de aanvullende eisen. Aan de hand van de studiekeuzecheck bekijken we samen of de gekozen opleiding voor jou de juiste is en of je ondersteuning nodig hebt om een goede start te kunnen maken met je opleiding. Na de studiekeuzecheck krijg je een studiekeuzeadvies. 
  • krijg je inloggegevens van Hogeschool Rotterdam. Hiermee kun je op mijn.hr.nl precies zien aan welke eisen je nog moet voldoen om je inschrijving compleet te maken. Met de inloggegevens kun je ook inloggen op HINT, het intranet. Informatie over bijvoorbeeld de introductiedagen, je rooster en je boekenlijst staat vlak voor de start van de studie op HINT. Met de inlogcodes heb je tevens toegang tot je persoonlijke e-mail van Hogeschool Rotterdam.

We gebruiken cookies om de website te verbeteren.