Menu
  English

  Aanmeldprocedure en aanvullende eisen

  Hoe meld je je aan?

  Aanmelden in 2 stappen

  1. Om je aan te melden, moet je eerst een DigiD aanvragen. Regel dit nu al. De aanvraag duurt ongeveer een week.
  2. Meld je bij voorkeur vóór 1 mei aan, maar uiterlijk 31 juli. Aanmelden is mogelijk vanaf 1 oktober. Dat doe je via Studielink.

  Aanvullende eisen

  Let op! Voor deze opleiding gelden aanvullende eisen. Je krijgt een uitnodiging voor de toets Creatieve en Technische Aanleg, waarbij je een opdracht van tevoren maakt en uitwerkt op locatie onder begeleiding van docenten.  

  In de opleiding is programmeren belangrijk, maar je kan met relatief weinig programmeerkennis starten. Tijdens de studie zal je daar wel veel vakken in gaan krijgen en daarom is het handig als je al thuis oefent indien je nog niet eerder hebt geprogrammeerd. Als je niet aan de aanvullende eisen voldoet, kun je een negatief bindend advies krijgen. Dat betekent dat je niet kunt starten met de opleiding. Deze aanvullende eisen gelden óók als je je voor 1 mei aanmeldt. Na aanmelding voor de opleiding via Studielink krijg je alle informatie over de opdracht toegestuurd. 

  Na je aanmelding

  Nadat je je hebt aangemeld via Studielink:

   • krijg je een uitnodiging voor de toets Creatieve en Technische Aanleg. Als je niet aan de aanvullende eisen voldoet, kun je een negatief bindend advies krijgen. Dat betekent dat je niet kunt starten met de opleiding. Als je de toets met een positief resultaat afsluit, dan:
    • ontvang je de uitnodiging om je Hogeschoolaccount te activeren. Hiermee kun je inloggen op alle systemen van de hogeschool. Start bij Mijn HR (via mijn.hr.nl of download de app voor iOS of Android), daarin zie je onder Mijn aanmelding precies aan welke voorwaarden je (nog) moet voldoen om ingeschreven te worden voor je opleiding. Met je Hogeschoolaccount kun je ook inloggen op HINT, het intranet. Informatie over bijvoorbeeld de introductiedagen, je rooster en je boekenlijst staat vlak voor de start van de studie op HINT. Je hebt tevens toegang tot je persoonlijke e-mail van Hogeschool Rotterdam.