Menu
  English

  'Meteen toen ik daarbinnen kwam had ik zo'n 'klik'-gevoel.'

  Julia van de opleiding Communicatie

  "Tijdens mijn examenjaar was het een grote chaos. Ik zat op het vwo en wist totaal niet welke kant ik op wilde. Ondanks dat ik veel open dagen van verschillende universitaire opleidingen had bezocht, leek niks echt goed bij me te passen. Op de hockeyclub deelde ik mijn frustratie met mijn teamgenoten. Een van hen tipte mij om naar hbo-studies te gaan kijken. Na goed inlezen vond ik de opleiding Communicatie interessant. Meteen toen ik daarbinnen kwam had ik zo'n 'klik'-gevoel; deze opleiding past bij mij.

  Ruimte en vrijheid voor creativiteit

  Ik droomde er altijd al van om creatief bezig te zijn in het bedrijfsleven en daar kon ik meteen mee beginnen op het hbo. Vanaf het begin werk je samen met bedrijven om bijvoorbeeld campagnes te bedenken of een communicatieplan te schrijven. Een ander voordeel van de opleiding is dat die ontzettend breed is. De ene keer leer ik alles over marketingmodellen en aan de andere keer ontwerp ik een magazine. Hierdoor ben ik breed georiënteerd en kan ik nog alle kanten op.
  Als ik fantaseer over de toekomst zie ik mezelf veel creatieve dingen doen. Stukjes schrijven, video's maken, content voor sociale media maken, en ga zo maar door. Elke dag heb ik wel een ander plan over hoe mijn toekomst er uit moet zien. Eén ding is wel constant: op de plek waar ik ga werken is er veel ruimte en vrijheid voor creativiteit.

  Het belangrijkste vind ik, hoe zweverig het ook klinkt, dat ik gelukkig ben en oprecht blij met m'n baan. Soms is het frustrerend dat ik nog moet ontdekken op welke manier ik creatief bezig wil zijn. Maar ik ben niet in de stress hoor, tijdens de vorige chaos heb ik de juiste beslissing gemaakt." 

  Meer ervaringen van onze studenten

  Meer weten over deze opleiding?

  Ga naar de opleidingspagina