Menu
  English

  Student Ace over zijn afstudeerwerk

  In een wereld die draait om identiteit is het belangrijk om jezelf op een unieke manier te profileren. Je wil jezelf tenslotte kunnen onderscheiden van de rest.

  De vraag die ik mezelf stelde aan het begin van mijn afstudeerproject was:

  "Wat is mijn unieke identiteit als ontwerper en hoe kan ik er voor zorgen dat deze terug te vinden is in mijn producten?"

  Dankzij deze zoektocht heb ik de rode draad in mijn denkwijze, proces en werk gevonden. De uitkomst van mijn onderzoek heeft vorm gekregen in mijn eindwerk.

   

  Op zoek naar de rode draad

  Een serie meubels die is ontstaan uit het vertalen van mijn tekenstijl naar tastbare vormen. Ik begon dit project met het genereren van vormstudies om zo de rode draad in mijn werk te kunnen vinden. Het enige wat consistent was tijdens het uitvoeren van deze vormstudies waren mijn schetsen. Deze stijl van tekenen is iets dat niet terug is te vinden in mijn werk, er mist dus iets in de vertaling van schets naar product. In deze serie zoek ik naar de perfecte balans tussen mijn schetsen en producten.

  Van schets naar product

  Ik vertaal mijn tekeningen van 2D naar 3D, dit doe ik door mijn illustraties uit plaatmateriaal te frezen en deze te stapelen tot de juiste dikte. Om trouw te blijven aan mijn tekeningen werk ik de gefreesde lagen nog eens af tot het gewenste resultaat. Tot slot wordt het materiaal voorzien van een coating om het product stevig te maken voor gebruik.

  "Zo stapel ik mijn illustraties tot meubels."