Menu English

Design4One

Het maken van één hulpmiddel voor één persoon

Mensen met een (lichamelijke) beperking of chronische aandoening ervaren vaak problemen bij het uitvoeren van alledaagse taken. Hulpmiddelen werken niet altijd goed genoeg of bestaan soms nog niet voor de specifieke hulpvraag. Design4One helpt deze problemen op te lossen. Studenten van Hogeschool Rotterdam werken in co-creatie samen met de eindgebruiker aan de ontwikkeling van een hulpmiddel dat het probleem wel oplost.

Toon:

Projectbeschrijving

Iedereen die problemen ervaart bij het uitvoeren van alledaagse taken en een op maat gemaakt hulpmiddel zou willen, of iemand kent die dit zou willen, kan zich aanmelden via design41@hr.nl. Design4One koppelt een studentengroep aan de opdracht, waarbij de eindgebruiker vanaf het begin bij het ontwerpproces wordt betrokken. Gedurende de looptijd van het project komen de studenten en de eindgebruiker regelmatig samen om de oplossingen te testen. Dit resulteert in een op maat gemaakt hulpmiddel, dat voldoet aan de eisen en wensen van de eindgebruiker.

Verbinding met het onderwijs

  • Minor Zorgtechnologie (september – februari)
  • Industrieel Product Ontwerpen, project jaar twee (september – december)
  • Mens en Techniek Gezondheidszorg Technologie, project jaar 3 (februari – juli)
  • Ergotherapie, project jaar 3 (februari - juli)
🍪

Welkom!
Wij maken gebruik van functionele en analytische cookies voor de werking van de website en het verbeteren van jouw gebruikerservaring. Wil je meer weten? Lees dan ook ons cookiebeleid.

Instellen