Menu English

Create4Care

Innovatie voor de dagelijkse zorgpraktijk

Verpleegkundigen komen in hun werk vaak praktische problemen tegen die ze zelf provisorisch oplossen. Veel praktijkproblemen kunnen definitief worden opgelost door slimme technische innovaties. In het Erasmus MC komen in co-creatie met studenten van Hogeschool Rotterdam oplossingen tot stand die kwalitatief beter zijn dan de provisorische oplossingen uit de praktijk.

Toon:

Resultaten

In 2019 hebben meer dan 70 studenten van Hogeschool Rotterdam projecten gedaan in samenwerking met Create4Care. Ook hebben zij er veel verschillende afstudeerprojecten lopen. Onze studenten krijgen hierbij ondersteuning van drie HR-docenten die een parttime gastvrijheidsovereenkomst hebben met het Erasmus MC.

  • Nieuwe prototype stereoscopie babymeter
    Het nieuwe prototype van de stereoscopie babymeter, ontwikkeld door studenten van Hogeschool Rotterdam, is een geweldige stap in de ontwikkeling van contactloze lengtemeting van couveusebaby’s. De stereoscopie babymeter meet de lichaamslengte van een couveusebaby via twee foto’s vanuit verschillende kijkhoeken. Een 3D-stereoscopie algoritme berekent de lengte van lichaamssegmenten in 3D en telt deze bij elkaar op. Zo kan de lengte worden bepaald zonder een beentje te strekken: minimaal-verstorend en hygiënisch.

In de media

🍪

Welkom!
Wij maken gebruik van functionele en analytische cookies voor de werking van de website en het verbeteren van jouw gebruikerservaring. Wil je meer weten? Lees dan ook ons cookiebeleid.

Instellen