Menu
  English

  IKOP: e-Health

  Internationale Kenniscirculatie, Onderzoek- en Praktijk Uitwisseling e-Health

  Publicatiedatum: 01 mei 2010

  'Aan welke eisen behoort e-Health te voldoen, zodat het begrijpelijk is voor professionals, gebruikt wordt door ouderen en daadwerkelijk leidt tot verlichting van de zorglast en mensen in staat stelt om in hun eigen woning te blijven?' was de centrale vraag van het project.

  Toon:

  Naar aanleiding van vragen die aanbieders van e-Health (MKB's) hebben zijn een aantal deelprojecten uitgevoerd, afhankelijk van de vraag was de invalshoek verschillend. Aandacht is onder andere besteed aan de financiële mogelijkheden en marketing van e-Health producten, aan de rol van mantelzorgers, het gebruik van beeldzorg voor mensen met een niet-aangeboren hersenletsel en aan de wenselijkheid van bepaalde e-Health producten voor ouderen en voor mantelzorgers. De resultaten van de deelonderzoeken zijn vervolgens vertaald naar de sector als geheel. Zo is een raamwerk ontwikkeld voor verpleegkundige competenties voor het gebruik van e-Health. Daarnaast is een ontwerp Business model voor e-Health ontwikkeld.

  Het iKOP project is afgesloten, tijdens het grote internationale ISG*ISARC congres en het Congres Domotica voor Zorg en Welzijn georganiseerd door Smart Homes. Beide symposia vonden plaats in Eindhoven.