Menu
  English

  Don't Forget It

  Verbetering hulpmiddel voor dementerenden om afspraken te herinneren

  Publicatiedatum: 01 februari 2015

  Het bedrijf “Don’t forget it!” (DFI) heeft Hogeschool Rotterdam gevraagd om onderzoek te doen naar het verbeteren van hun gelijknamig product. DFI is een hulpmiddel voor beginnend dementerenden.

  Toon:

  Het hulpmiddel helpt deze specifieke doelgroep om op een laagdrempelige manier hun afspraken te herinneren en is beschikbaar op een digitaal fotolijstje en op een tablet. Doel van het project was om het gebruikersaantal van DFI te verhogen. 

  Het PMG-project 

  Als eerst is er een vooronderzoek uitgevoerd door tweedejaars studenten in het kader van PMG projecten (multidisciplinair werken aan grootstedelijke vraagstukken). Hier zijn de gebruikerservaringen van cliënten en zorgverleners (met name ergotherapeuten) doormiddel van interviews verzameld.

  Het minor-project

  De vierdejaars studenten van de minor Zorgtechnologie hebben de vraag gekregen: ‘Op welke manier kan het gebruikersaantal van ons product (DFI) toenemen?’. Onderzoek is gedaan ten aanzien van het gebruikersgemak, de concurrentie, de functionaliteit en de voordelen voor de cliënt.

  Naast literatuuronderzoek zijn ook enquêtes uitgevoerd en (kwalitatieve) interviews afgenomen. Met deze kennis is een verbeter-advies gegeven in de vorm van een “proof of concept”.