Menu
  English

  Wel en Wee

  Welzijn (aanstaande) moeders en verloskundigen (in opleiding)

  Publicatiedatum: 01 januari 2015

  Een belangrijk onderdeel van woman-centred care is de samenwerking tussen de vrouw (als een individu) en de verloskundige (als een individu en professional). Beiden zijn de voornaamste key players in de zorg tijdens zwangerschap, bevalling en kraamperiode. Het emotioneel welzijn van de vrouw/ (aanstaande) moeder en dat van de verloskundige hebben invloed op ervaringen en tevredenheid met zorg. Daarom is het van belang om de persoonlijke- & (zorg)ervaringen van vrouwen en (student)verloskundigen te kennen en te begrijpen. Elkaar begrijpen leidt tot betere samenwerking tussen vrouw en verloskundige, tot betere zorg en draagt bij aan positieve gezondheidsuitkomsten voor moeder en kind.

  Toon:

  Resultaten

  Er zijn:

  • 36 vrouwen postpartum ge├»nterviewd naar hun negatieve bevallingservaring. Resultaten zijn verwerkt in een animatie voor onderwijsdoeleinden. De resultaten zijn eveneens gebruikt voor publicatie.
  • 79 verloskundigen bevraagd, middels een mixed-methods onderzoek, naar hun ingrijpende, negatieve en/ of traumatische ervaringen. Deze resultaten worden gebruikt voor onderzoeks- en onderwijsdoeleinden.
  • 219 verloskundigen in opleiding bevraagd naar hun ingrijpende, negatieve en/ of traumatische ervaringen tijdens hun stage. Deze resultaten worden gebruikt voor onderzoeks- en onderwijsdoeleinden.
  • verloskundigen bevraagd naar het stoppen met de uitoefening van hun vak. Deze resultaten worden gebruikt voor onderzoeks- en onderwijsdoeleinden.

  Publicaties