Menu
  English

  Wel en Wee

  Welzijn (aanstaande) moeders en verloskundigen (in opleiding)

  Publicatiedatum: 01 januari 2015

  Een belangrijk onderdeel van woman-centred care is de samenwerking tussen de vrouw (als een individu) en de verloskundige (als een individu en professional). Beiden zijn de voornaamste key players in de zorg tijdens zwangerschap, bevalling en kraamperiode. Het emotioneel welzijn van de vrouw/ (aanstaande) moeder en dat van de verloskundige hebben invloed op ervaringen en tevredenheid met zorg. Daarom is het van belang om de persoonlijke- & (zorg)ervaringen van vrouwen en (student)verloskundigen te kennen en te begrijpen. Elkaar begrijpen leidt tot betere samenwerking tussen vrouw en verloskundige, tot betere zorg en draagt bij aan positieve gezondheidsuitkomsten voor moeder en kind.

  Toon:

  Introductie

  Dit project vergroot het inzicht en inlevingsvermogen in de individuele behoeften, ervaringen, gedachten, emoties, waarden, normen, wensen en angsten van zowel de vrouw als de (student)verloskundige.

  Het project maakt onderdeel uit van het thema Woman-Centred Care.

  Projectbeschrijving

  Het project richt zich op het karakter, de inhoud en de impact van (ingrijpende) ervaringen en gebeurtenissen van vrouwen tijdens de reproductieve fase en op die van verloskundigen en verloskundigen in opleiding en op de vertaalslag naar de verloskundige praktijkvoering. Daarnaast wordt gekeken welke valide screening- en/of case-finding methodes praktisch toepasbaar zijn in de verloskundige praktijk.