Menu English

Resultaten

Resultaten

Wat is er gedaan?

In de periode van september 2019 tot februari 2020 is een begin gemaakt met de PROZA-studie. In totaal waren er elf fysiotherapiepraktijken met enthousiaste en betrokken fysiotherapeuten die actief bij wilden dragen aan het project. Daarnaast is in vier praktijken een pilotstudie gedaan waarin trainingen zijn uitgewerkt en de interviewprotocollen en observatieprotocollen zijn getest. Dit is gedaan in samenwerking met acht vierdejaars studenten. Het project startte op elf praktijklocaties in de regio Rotterdam en in meerdere praktijklocaties in de regio Leiden. Fysiotherapiestudenten van zowel Hogeschool Rotterdam als van Hogeschool Leiden participeerden in de informatieverzameling in de praktijken.

Om inzicht te krijgen in competenties die relevant zijn voor de fysiotherapeut om zelfmanagement te ondersteunen is een expertmeeting gehouden met een diverse groep fysiotherapeuten en vertegenwoordiging van cli├źnten met een chronische aandoening. De fysiotherapeuten waren afkomstig uit verschillende settings in de praktijk, uit het onderwijs en uit wetenschappelijk onderzoek. Dit gaf een breed beeld van wat relevante competenties worden gevonden voor fysiotherapeuten als het gaat om zelfmanagementondersteuning. Twee studenten uit de minor 'Wetenschap in de gezondheidszorg' hebben de expertmeeting mee voorbereid. Deze informatie werd aangevuld met inzichten uit wetenschappelijke literatuur.

Resultaten

­čŹ¬

Welkom!
Wij maken gebruik van functionele en analytische cookies voor de werking van de website en het verbeteren van jouw gebruikerservaring. Wil je meer weten? Lees dan ook ons cookiebeleid.

Instellen