Menu Zoeken English

Openbare les Sander Hilberink

Op donderdag 28 januari vindt de openbare les van Sander Hilberink, lector Ondersteuningsbehoeften: Levenslang & Levensbreed, plaats. Tijdens deze les presenteert hij zijn onderzoeksprogramma voor de komende jaren. De livestream wordt live ondertiteld.


Beeld livestream


Beeld ondertiteling

Werkt bovenstaand beeld niet? Ga naar de livestream 

In de zorg voor mensen met een langdurige beperking staan vaak zelfredzaamheid, onafhankelijkheid en het (leren) omgaan met de beperkingen van deze aandoening centraal. Maar het hebben van een levenslange aandoening heeft onder andere impact op relaties, seksualiteit en gezinsvorming, sociale activiteiten en werk. In het beleid en de zorg zijn de sociale rollen, identiteit en idealen van deze personen nog steeds onderbelicht. Ook in zowel onderzoek als onderwijs. Niet de zorg voor, maar het leven met een aandoening moet centraal staan.

Met een langdurige beperking heb je wensen, behoeften, teleurstellingen en soms ook frustraties over het leven in een wereld die lang niet altijd is ingericht voor mensen met een levenslange ondersteuningsvraag. Soms zitten systemen in de weg, waardoor het stelsel een zorgmoeras lijkt. De zorgvrager past dan in geen enkel hokje, waardoor hij soms buiten de passende ondersteuning valt.

Tijdens zijn openbare les neemt Sander je, samen met collega-onderzoekers en burgers, mee in de wereld van levenslange en levensbrede ondersteuningsbehoeften.

Sander Hilberink wint de Shakingtree Award 2020


Een award aan mensen die op een positieve manier aandacht vragen voor verbetering in de zorg


Lees het nieuwsbericht 

“Mensen met een beperking moeten het leven kunnen leiden dat ze willen”


Interview met lector Sander Hilberink bij de start van zijn lectoraat


Lees het interview

We gebruiken cookies voor analyse en marketing om de website te verbeteren.

Wijzig cookie-instellingen