Menu English

Sander Hilberink wint de Shakingtree Award 2020

Een award aan mensen die op een positieve manier aandacht vragen voor verbetering in de zorg
23 november 2020

Lector Sander Hilberink ontving op 23 november 2020 de Shakingtree Award 2020 uit handen Erik Gerritsen, secretaris-generaal van VWS. Een bijzondere prijs die wordt uitgereikt aan een persoon die zich met positiviteit en kennis van zaken inzet voor betere zorg.

Sander Hilberink, lector Ondersteuningsbehoeften: Levenslang & Levensbreed was één van de drie genomineerden. Sander combineert zijn eigen ervaringskennis over leven met een handicap met zijn professionele wetenschappelijke kennis. Hij weet als geen ander om vastomlijnd te denken over leven met een beperking te doorbreken en mensen op een spoor van innovatie te zetten. 

Een jury koos Sander als winnaar van de Shakingtree Award 2020. Jury: "Sander laat zijn beperkingen geen obstakel zijn voor wat hij wil bereiken. De jury weet hoe lastig het is om als gelijkwaardig gezien te worden als je lijf anders functioneert en als je spraak niet optimaal werkt. Desondanks wist Sander de top te bereiken. Sander is daarmee een rolmodel voor heel veel mensen met een beperking. Sander loopt voorop en wijst hen én ‘gezonde mensen’ de weg. Bij alles wat Sander doet is zijn humor, en soms zelfspot, onmiskenbaar." 
Bron: Rijksoverheid.nl.

De Shakingtree Award is een prijs die jaarlijks in november wordt uitgereikt door de Secretaris-generaal van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS). De prijs wordt uitgereikt aan een persoon die zich met positiviteit en kennis van zaken inzet voor betere zorg. Bijvoorbeeld iemand:

  • die inspireert met innovatieve ideeën;
  • die situaties aan de kaak stelt waarbij mensen ongelijk worden behandeld;
  • die wijst op overbodige regels die de zorg ingewikkeld maken.

Bron: Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport

🍪

Welkom!
Wij maken gebruik van functionele en analytische cookies voor de werking van de website en het verbeteren van jouw gebruikerservaring. Wil je meer weten? Lees dan ook ons cookiebeleid.

Instellen