Menu Zoeken English

Woman Centred Care

Ontwikkelen van visie, kennis en tools om mensgerichte zorg te implementeren in verloskunde onderwijs en praktijkvoering
Publicatiedatum: 01 januari 2015

Woman Centred Care staat volop in de belangstelling in de verloskunde, maar hoe maak je dit begrip tastbaar en werkbaar?

Toon:

Beoogde resultaten

Het project Woman Centred Care bestaat uit verschillende deelonderzoeken en projecten met een conceptvormend en theorievormend doel:

  • Vormen van een theoretische basis om Woman Centred Care in te kunnen passen in de klinische context door een geavanceerde conceptanalyse.
  • In kaart brengen van verschillende percepties van (student)verloskundigen over Woman Centred Care met gebruik van de Q-methode.
  • Relatieve belang van verschillende verloskundige rollen en competenties bepalen door een discrete choice experiment.
  • Kortdurende explorerende onderzoeksprojecten door studenten richten zich op: (zorg)behoeften en wensen van vrouwen, zwangeren en moeders en hun leefomgeving. Ook richten zij zich op gedrag en percepties van verloskundigen.
  • Op 9 juni 2020 heeft een webinar woman-centred care plaatsgevonden.

De eerste resultaten zijn gepresenteerd op het congres van Kennispoort Verloskunde op 22 januari 2016. Onderwerpen van de presentaties zijn: ‘Invloeden op het gedrag van verloskundigen ten aanzien van mensgerichte zorg’ en ‘Gezamenlijke besluitvorming over de plaats van bevalling’.

Publicaties

We gebruiken cookies voor analyse en marketing om de website te verbeteren.

Wijzig cookie-instellingen