Ga direct naar de content

Client Centred Care

Ontwikkelen van visie, kennis en tools om cliëntgerichte zorg te implementeren in verloskunde onderwijs en praktijkvoering
Publicatiedatum: 01 januari 2015

Client Centred Care staat volop in de belangstelling in de verloskunde, maar hoe maak je dit begrip tastbaar en werkbaar?

Toon:

Het project Client Centred Care bestaat uit verschillende deelonderzoeken en projecten met een conceptvormend en theorievormend doel:

  • Vormen van een theoretische basis om Client Centred Care in te kunnen passen in de klinische context door een geavanceerde conceptanalyse.
  • In kaart brengen van verschillende percepties van (student)verloskundigen over Client Centred Care met gebruik van de Q-methode.
  • Relatieve belang van verschillende verloskundige rollen en competenties bepalen door een discrete choice experiment.
  • Kortdurende explorerende onderzoeksprojecten door studenten richten zich op: (zorg)behoeften en wensen van vrouwen, zwangeren en moeders en hun leefomgeving. Ook richten zij zich op gedrag en percepties van verloskundigen.

De eerste resultaten zijn gepresenteerd op het congres van Kennispoort Verloskunde op 22 januari 2016. Onderwerpen van de presentaties zijn: ‘Invloeden op het gedrag van verloskundigen ten aanzien van cliëntgerichte zorg’ en ‘Gezamenlijke besluitvorming over de plaats van bevalling’.

We gebruiken cookies om de website te verbeteren.