Menu English

Woman Centred Care

Ontwikkelen van visie, kennis en tools om mensgerichte zorg te implementeren in verloskunde onderwijs en praktijkvoering
Publicatiedatum: 01 januari 2015

Woman Centred Care staat volop in de belangstelling in de verloskunde, maar hoe maak je dit begrip tastbaar en werkbaar?

Toon:

Beoogde resultaten

Het project Woman Centred Care bestaat uit verschillende deelonderzoeken en projecten met een conceptvormend en theorievormend doel:

  • Vormen van een theoretische basis om Woman Centred Care in te kunnen passen in de klinische context door een geavanceerde conceptanalyse.
  • In kaart brengen van verschillende percepties van (student)verloskundigen over Woman Centred Care met gebruik van de Q-methode.
  • Relatieve belang van verschillende verloskundige rollen en competenties bepalen door een discrete choice experiment.
  • Kortdurende explorerende onderzoeksprojecten door studenten richten zich op: (zorg)behoeften en wensen van vrouwen, zwangeren en moeders en hun leefomgeving. Ook richten zij zich op gedrag en percepties van verloskundigen.
  • Op 9 juni 2020 heeft een webinar woman-centred care plaatsgevonden.

De eerste resultaten zijn gepresenteerd op het congres van Kennispoort Verloskunde op 22 januari 2016. Onderwerpen van de presentaties zijn: ‘Invloeden op het gedrag van verloskundigen ten aanzien van mensgerichte zorg’ en ‘Gezamenlijke besluitvorming over de plaats van bevalling’.

Publicaties

🍪

Welkom!
Wij maken gebruik van functionele en analytische cookies voor de werking van de website en het verbeteren van jouw gebruikerservaring. Wil je meer weten? Lees dan ook ons cookiebeleid.

Instellen